Ten Hag: "Er wordt meer geëist"

Ten Hag: "Er wordt meer geëist"

Met 3-0 was FC Utrecht vanmiddag (zaterdag) te sterk voor SV Spakenburg. Halverwege stond het op De Westmaat 1-0 voor de Utrechters. FCUtrecht.nl zocht na de wedstrijd trainer/coach Erik ten Hag voor een nabeschouwing van het derde vriendschappelijke duel van de jaargang.

 


“We zijn aan het ontwikkelen. Hier kun je de spelers goed bereiken”, legde trainer/coach Ten Hag uit waarom hij meer dan te doen gewoonlijk langs de zijlijn stond om zijn ploeg instructies te geven tijdens de wedstrijd. “We zijn veel verder nu, dan vorig seizoen rond deze tijd. Dat heeft gevolgen voor de norm. Er wordt meer geëist.”

De lat ligt dus hoger, een groene krul wordt minder snel op een wedstrijdformulier geplaatst. “Op dit moment zijn we ook de fysieke basis voor het nieuwe seizoen aan het leggen. Dat gaat ten koste van de frisheid. Dat meegenomen, hadden we vandaag toch minimaal twee goals meer moeten maken”, vond de oefenmeester van de FC uit de Domstad dan ook na de 3-0 overwinning op de Tweede Divisie-tegenstander.

“Wat sommige spelers brachten vandaag, was te weinig”, oordeelde Ten Hag. “Een lichtpunt van deze week? In de wedstrijd van dinsdag tegen Borussia Mönchengladbach II was het als we aanzetten heel positief. Vandaag, hier in Bunschoten-Spakenburg, moet en mag ik kritisch zijn.”

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht