Ten Hag: "Er staat iets groots te gebeuren"

Ten Hag: "Er staat iets groots te gebeuren"

FC Utrecht speelt morgen (woensdag) in de halve finale van de KNVB Beker tegen VVSB.FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar het bekerduel met trainer/coach Erik ten Hag.
“Als club maak je het niet vaak mee dat je de kans krijgt de finale te bereiken. FC Utrecht stond acht keer eerder in de halve finale, dus het is niet uitzonderlijk. Maar het gebeurt ook niet ieder jaar”, vertelt Ten Hag in het spelershome van Stadion Galgenwaard, waar kantoormedewerkers van de club even verderop de puntjes op de i zetten op organisatorisch vlak in aanloop naar VVSB-thuis.

Iets groots
“Het broeit”, omschrijft Ten Hag het effect dat FC Utrecht-VVSB teweeg brengt. “Je merkt het in en rondom de club. Dit wil een club als FC Utrecht meemaken. Er staat iets groots te gebeuren. Een halve finale is bijzonder voor de club, en voor de spelers een unieke kans om de finale te bereiken. Dat maak je als voetballer niet vaak mee.”

‘Prachtig, een vol huis’
Bijna alle kaarten voor de wedstrijd zijn al over de toonbank gegaan. “Prachtig, zo’n vol huis”, aldus Ten Hag, die van zijn ploeg wel een andere insteek verwacht dan afgelopen zondag, toen op eigen veld met 1-2 van Feyenoord werd verloren. “We waren ongelooflijk ongedisciplineerd. En, al weet ik niet of dat een correcte Nederlandse term is, verantwoordingsloos. Onze spelers hebben de potentie om in de subtop, of in sommige gevallen de top, te spelen. Dan kan het niet zo zijn dat je afspraken niet nakomt, initiatiefloos speelt en overmoedige risico’s aangaat zoals zondag. Dat moeten we ons beseffen, willen wij een volgende stap kunnen zetten.”

Andere houding
“Het zit erin, maar tegen Feyenoord deden we onszelf tekort. De houding klopte niet”, vervolgt de oefenmeester van de Utrechters. “Je kunt niet alle wedstrijden winnen, maar je moet wel altijd als winnaars spelen. Het mag niet zo zijn dat je verliest omdat je je verantwoordelijkheden ontloopt.”

‘Met het hart én het hoofd spelen’
No guts, no glory. Dat is de lijfspreuk van grootaandeelhouder Frans van Seumeren van FC Utrecht. En die is, in bekervoetbal wellicht meer dan bij alle andere gelegenheden, uitstekend toepasbaar. “We moeten lef tonen; dat moet je altijd hebben”, aldus Ten Hag. “Dat moet niet doorslaan naar overmoedigheid. Dat is het leven; je moet de juiste balans vinden. Niet alleen met het hart spelen, maar ook met het hoofd.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht