Ten Hag: "Einde van een mooie serie"

Ten Hag: "Einde van een mooie serie"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de honderdste ontmoeting tussen FC Utrecht en Ajax, die in Amsterdam vanmiddag in 3-2 eindigde.

FC Utrecht haalde het vanmiddag (zondag) niet tegen Ajax. In de Amsterdam ArenA werd het 3-2 in het voordeel van de Amsterdammers. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie na afloop van de partij en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Met deze nederlaag komt een mooie serie ten einde”, begon Ten Hag in de riante perszaal van de Amsterdam ArenA zijn nababbel. Daarbij verwees de oefenmeester naar de acht partijen die de Utrechters buitenshuis al zonder nederlaag waren. “Dat die serie juist hier tot einde kwam, zegt natuurlijk ook wel iets over Ajax.”

Maar toch. Helemaal nodig was de nederlaag tegen de Amsterdammers niet. “Onnodig”, aldus Ten Hag. “We hebben kort na de 0-1 de kans gehad de wedstrijd naar 0-2 of zelfs 0-3 te brengen.”

“We gingen goed van start en kwamen vanuit een spelhervatting op voorsprong. Prima ingestudeerd. Dat helpt je”, zei de oefenmeester van de Domstedelingen. “We speelden door de tegenpress van Ajax heen en kregen kansen op de 0-2. Het bleef bij 0-1. In de rust zetten we de puntjes op de i. We benadrukten dat het goed moest staan.”

Maar juist uit een moment kort na de rust waarin het niet goed stond, kwam de gelijkmaker tot stand. “Des te zuurder”, vond Ten Hag.

“Maar er hoeft na die 1-1 niets aan de hand te zijn.” Toch leek het daar wel op. FC Utrecht was er, zo oogde het, toch een beetje door aangeslagen. “We waren daarna niet meer in staat door de eerste pressie van Ajax heen te spelen”, had Ten Hag geconstateerd.

De trainer zag een steeds sterker wordend Ajax. “Al leverde dat weinig grote kansen op, op die van Davy Klaassen na. Goed, tot het penaltymoment natuurlijk. En na die 2-1 viel al snel de 3-1. Dan denk je dat de wedstrijd op slot is, maar viel toch nog de 3-2.”

Helaas, daar bleef het bij. “Over grote fases van de wedstrijd ben ik tevreden, maar over het resultaat niet”, leidde Ten Hag het slot van zijn betoog in. “Het gaat om die 1, 2 procent. Die lieten we wel zien tegen FC Twente en Sparta Rotterdam, maar vanmiddag niet.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht