Ten Hag: "In een paar minuten was de wedstrijd weg"

Ten Hag: "In een paar minuten was de wedstrijd weg"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op het uitduel met PSV.

FC Utrecht legde het vanavond (zondag) af tegen PSV. In het Philips Stadion stond er na negentig minuten spelen een geflatteerde 3-0 score op de borden. FCUtrecht.nl zocht een plekje in de Ronaldozaal, waar de persconferentie na de partij gehouden werd.
“In de eerste helft zag ik een uitstekend FC Utrecht aan het werk”, vertelde Ten Hag in een goedgevulde perszaal. “Om jargon te gebruiken: we stonden goed. En we ontregelden PSV goed. Aan de bal konden we gevaar stichten. We werden gevaarlijk via onder meer counters, al maakten we daarin niet altijd de juiste keuzes. Hadden we dat wel gedaan, dan waren we nog gevaarlijker geweest.”

Er ontstonden kansen voor FC Utrecht tijdens die eerste helft, en in feite werd er ook gescoord. Maar: het loepzuivere doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd; al was het overduidelijk geen offside. “Dat moment, het uitblijven van de 0-1, is heel bepalend voor deze wedstrijd”, constateerde de oefenmeester van de Utrechters. “Tijdens de rust waren de spelers daarover ook superteleurgesteld. Maar op zo’n moment kun je daar niets mee en moet je je voorbereiden op de tweede helft, waarin je een feller en agressiever PSV kon verwachten.”

“We zetten er te weinig tegenover na de rust”, zei Ten Hag, doelend op het meer aandringende PSV. “Na de 1-0 liepen we uit de orde. Naïef. Niet goed staan.” De 2-0 volgde twee minuten na de eerste goal. “Dan is de wedstrijd weg.”

Dat gold na de tweede goal ook, zo zei Ten Hag, voor de onverzettelijkheid in zijn team. “Conclusie: over de eerste helft ben ik heel tevreden, over de tweede helft duidelijk niet.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht