Ten Hag: Een les opgetekend gekregen

Ten Hag: Een les opgetekend gekregen

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op een teleurstellende partij.

FC Utrecht maakte vanmiddag (zondag) op eigen veld een diepe buiging voor PSV. De Eindhovenaren wonnen met 1-7 van de Utrechters. FCUtrecht.nl schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag tijdens de persconferentie.
“Felicitaties gaan uit naar PSV”, opende Ten Hag zijn nababbel. “We hebben vandaag verloren van een goed spelend PSV, dat steeds sterker werd naarmate de wedstrijd vorderde. Een wedstrijd die werd gespeeld in een kolkend Stadion Galgenwaard, trouwens. In een sfeer als deze wil je graag wedstrijden spelen.”

Een prachtige ambiance, spelen voor dik 22 duizend toeschouwers: dan wil je jezelf graag van je beste kant laten zien. Dat lukte FC Utrecht absoluut niet tegen PSV. “Ik ben ongelooflijk teleurgesteld. Het werd 1-7, al heeft die uitslag wel een verhaal. Wij gingen de strijd aan met PSV en wat we aan de bal lieten zien, was goed. We kregen kansen en speelden bij fases zelfs uitstekend spel. Maar voor de goal waren we niet effectief genoeg. We kregen via Cyriel Dessers, Sander van de Streek en Lukas Görtler een aantal goede kansen, maar die gingen er niet in.”

“Verdedigend was het vandaag heel erg matig”, sprak Ten Hag, die benadrukte dat daarop niet alleen de defensie moet worden aangekeken, maar de hele ploeg. “In de rust pepten we de ploeg op. ‘Blijf erin geloven’, zeiden we.”

De 1-3 viel kort na rust. “Veel te snel. Na de 1-4 moet je constateren dat een resultaat niet meer haalbaar is. Dan moet je controleren, dicht bij elkaar blijven. Maar de ploeg viel uit elkaar en daar maakte PSV gebruik van”, vertelde Ten Hag. “Dat is niet goed. We zijn met de neus op de feiten gedrukt. We hebben een les opgetekend gekregen en heel veel werk te doen.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht