Ten Hag: "Een goede overwinning"

Ten Hag: "Een goede overwinning"

FC Utrecht rechtte na een zwakke eerste helft tegen Vitesse in GelreDome vanmiddag (zondag) de rug. De 1-0 achterstand werd omgebogen naar een 1-3 uitzege. Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht nam content plaats achter de desk in de persruimte van het Arnhemse voetbalstadion. FCUtrecht.nl schreef mee met zijn analyse.
“We hebben een aparte week achter de rug”, opende Ten Hag zijn nabeschouwing. “Een week waarin we de bekerfinale verloren. Een enorme deceptie voor iedereen die is betrokken bij FC Utrecht, zeker voor de spelers en de stafleden. Dat moet je verwerken”, aldus Ten Hag, die zijn ploeg daarvoor dinsdag, woensdag en donderdag de tijd gaf.

Kleurloos
“Ik merkte vrijdag tijdens de training dat de wond nog niet geheel weg was. We hebben geprobeerd de ploeg op scherp te krijgen voor Vitesse-uit, maar dat was lastig. Dat zag je vandaag tijdens de eerste helft ook”, aldus Ten Hag. “We speelden zonder ambitie. Kleurloos, zoutloos. Niet wat je verwacht van een team dat uitzicht heeft op de vierde plek. Voor die vierde plaats moet je vol gaan.”

Verantwoordelijkheden
De 1-0 was illustratief voor de mindset van de ploeg voor de pauze, constateerde Ten Hag. “Als een doelpunt zo valt, dan ben je niet scherp, niet alert”, zei de oefenmeester, die in de rust boos was op het team. “We gingen er niet vol voor, tijdens de eerste helft. Dat zag de ploeg zelf ook. De spelers spraken elkaar tijdens de rust in groepjes aan op hun verantwoordelijkheden.”

‘Scherpte, beleving en uitstraling’
“Na de rust kregen we een ander FC Utrecht te zien. Meer overtuiging. En na het inbrengen van Ruud Boymans kwam er nog meer overtuiging in de ploeg”, zei Ten Hag. “We kregen kansen en hebben er daarvan een aantal benut. Er was scherpte, beleving en uitstraling.”

Opdracht te vervullen
“Dit was een goede overwinning”, leidde Ten Hag het slot van zijn analyse in. “En daar ben ik erg content mee. Zondag spelen we thuis tegen AZ. We hebben een opdracht te vervullen. We moeten met drie goals verschil winnen om vierde te worden. Daar moeten we vol voor gaan.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht