Ten Hag: "Een compliment voor heel FC Utrecht"

Ten Hag: "Een compliment voor heel FC Utrecht"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op de vierde FC Utrecht-zege in successie.

FC Utrecht boekte voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 vier competitiezeges op rij. Vanmiddag (zondag) was de ploeg uit de Domstad met 3-0 FC Twente de baas. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie waarin trainer/coach Erik ten Hag terugblikte op de partij tegen de Tukkers.
“Laat ik beginnen te zeggen dat de tevredenheid overheerst. Dat we voor ruim 22 duizend toeschouwers in Stadion Galgenwaard mochten aantreden, is een compliment voor heel FC Utrecht, en voor de spelersgroep in het bijzonder. Je voelt ook de druk: want je wilt dan bevestigen”, legde Ten Hag uit. “Ik ben er blij mee dat we het zo konden omzetten. Je bedenkt van te voren een plan, dat doe je altijd. Vandaag kwam daar heel veel van uit tegen een heel goede tegenstander.”

FC Utrecht begon geweldig aan de wedstrijd. Twee grote kansen binnen een paar minuten. “We schoten uit de startblokken”, vertelde de oefenmeester van de nummer 4 van de Eredivisie. “Al snel moeten we op voorsprong komen via Zakaria Labyad en Gyrano Kerk, maar Nick Marsman hield FC Twente heel lang op de been. We hadden veel controle. FC Twente was maar op een paar momenten gevaarlijk. Onder meer via een schot van Enes Ünal, dat David Jensen heel goed pakte.”

“Na de rust pakten we het heel goed op”, ging Ten Hag verder. “Maar je merkte wel, aan bijvoorbeeld Zakaria Labyad die van heel ver komt, dat het de derde wedstrijd in één week was. Bij Zakaria ging het lampje op een gegeven moment uit. Dan is het vrij normaal om hem te vervangen door Nacer Barazite, die de wedstrijd in een paar minuten tijd naar zijn hand zette.”

“Die kopgoal was geweldig”, aldus Ten Hag over de door Kerk op aangeven van Barazite gemaakte 1-0. “Daar hebben we veel aandacht aan besteed. De 2-0, dat was ook goed. We dwongen FC Twente tot het maken van een fout”, zei de oefenmeester over het doelpunt dat Barazite maakte. “We beschikken over veel frivole voetballers en waren niet altijd voldoende gedisciplineerd”, ging hij in op een moment van lichtzinnigheid waaruit een kans voor de Tukkers ontstond. “Dat soort momenten kan een wedstrijd doen kantelen. En dus is er in aanloop naar de wedstrijd van zondag, uit tegen Feyenoord, nog heel veel werk aan de winkel.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht