Ten Hag: "Drie heel belangrijke punten"

Ten Hag: "Drie heel belangrijke punten"

FC Utrecht maakte een 0-1 achterstand goed vanavond (vrijdag) tegen Excelsior, dat het uiteindelijk met 2-1 versloeg. FCUtrecht.nl schoof aan in de persruimte van Stadion Galgenwaard voor de nababbel van trainer/coach Erik ten Hag.

 
“Dit waren big three points”, opende trainer/coach Ten Hag zijn nabeschouwing op het treffen met de Kralingers. “Er bestaan in deze fase van het seizoen geen gemakkelijke wedstrijden. Vandaag was het ook een moeilijke wedstrijd, die we heel goed begonnen.”

Aandacht
En toch kwam Excelsior al na vier minuten op voorsprong. “Een vrije trap van Excelsior waarbij we verdedigend in de fout gingen. Dat mag nooit gebeuren. We blonken vanavond niet uit bij defensieve spelhervattingen. Die behoeven de komende tijd aandacht”, aldus Ten Hag.

‘Prima omgebogen’
“Na de 0-1 was er een fase waarin er enige onzekerheid in de ploeg te zien was. Dat vond ik totaal onnodig, gezien de positie die we hebben. Over rechts initieerden we bij vlagen goed voor de rust, over links was het duidelijk minder”, zei de oefenmeester. “We hebben ons vermand vandaag, werden steeds dominanter. We dwongen Excelsior verder terug en dat we de 0-1 naar 2-1 ombogen, is prima. Een compliment aan de ploeg daarvoor.”

Knappe goal
Ten Hag was lovend over de 2-1 van Haller. “Sébastien ging bij die situatie proactief naar de bal toe. Hij laat een geweldige ontwikkeling zien. Dat zie je ook aan de doelpunten die hij blijft maken”, aldus Ten Hag, die zijn ploeg tegen de Kralingers, in tegenstelling tot wat een week eerder gebeurde tegen ADO Den Haag, de voorsprong wél succesvol zag vasthouden. “We hebben beter verdedigd dan tegen ADO Den Haag. Dat is de les die we geleerd hebben.”

‘Prima positie’
“Dit was niet de beste partij”, begon Ten Hag zijn afsluiting. “Maar we hebben wel drie heel belangrijke punten gepakt. We bezetten een prima positie op de ranglijst, het perspectief is goed.”

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht