Ten Hag: "Dit geeft een boost en vertrouwen"

Ten Hag: "Dit geeft een boost en vertrouwen"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op het 1-1 gelijkspel tegen FC Twente.

FC Utrecht speelde vanmiddag (zondag) met 1-1 gelijk tegen FC Twente. In De Grolsch Veste moesten de Utrechters het meer dan tachtig minuten met een man minder stellen. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee met de nababbel van trainer/coach Erik ten Hag.
“Vooraf weet je: FC Twente, die zijn goed gestart, de regio Twente is een echt voetbalbolwerk en ze hebben een aantrekkelijk spelend elftal. Het is hier heel moeilijk winnen”, begon Ten Hag zijn nabeschouwing. “Maar hier winnen, dat deden we in de KNVB Beker al dit seizoen en dat wilden we vandaag weer doen.”

“We namen de wedstrijd goed aan. De beslissing die door de scheidsrechter (Allard Lindhout, red.) na tien minuten wordt genomen (het wegsturen van verdediger Ramon Leeuwin van FC Utrecht, red.) heeft natuurlijk een ongelooflijke invloed op het verdere verloop van de partij. We hebben dat goed opgepakt, op alle fronten”, constateerde Ten Hag. “De ploeg schakelde snel en goed en ging in een soort 1-4-4-1-systeem spelen. Daardoor was FC Twente ontregeld. Aan de bal hadden we de rust om onder de druk uit te spelen.”

Het ging in Overijssel op en neer. “We kwamen er een paar keer goed uit, maar we kwamen ook een paar keer goed weg”, aldus Ten Hag. “Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als tijdens de eerste helft. FC Twente drukte. Je weet dan hoe lang het nog duurt. Zij kregen kansen, maar aan ‘t einde hadden wij de wedstrijd ook nog kunnen winnen. Daarom zit ik hier met een dubbel gevoel. 1-1, ok, uit tegen de nummer zes van de ranglijst en met tien man. Maar er zat meer in.”

“De manier waarop we dit resultaat hebben geboekt, geeft een boost en vertrouwen voor een verdere sprong op de ranglijst. Die moeten we gaan realiseren. Dit gevoel nemen we mee.”

Zondag speelt FC Utrecht thuis tegen Feyenoord. Kom kijken in Stadion Galgenwaard!

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht