Ten Hag: "Die pot naar ons toetrekken"

Ten Hag: "Die pot naar ons toetrekken"

Trainer/coach Erik ten Hag werpt een voorbeschouwende blik over de bekerpartij FC Utrecht - FC Groningen.

In de tweede ronde van de KNVB Beker staat FC Utrecht morgenavond (woensdag) in Stadion Galgenwaard tegenover FC Groningen. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht over de cupmatch.
“Het was zaterdag in Tilburg even puzzelen, nadat twee spelers uit de laatste linie wegvielen”, doelde Ten Hag op de absentie van Ramon Leeuwin en Kevin Conboy in de uitwedstrijd tegen Willem II. “De spelers die hun posities innamen, Mark van der Maarel en Robin van der Meer, deden het hartstikke goed. Dat is een prettige wetenschap.”

Breekijzers
FC Utrecht was heer en meester tegen de tien Willem II’ers, maar kon pas in de blessuretijd het verschil maken. Sébastien Haller lukte de winnende treffer (0-1). “We speelden een uur lang elf tegen tien. Juist dan moet je een hoog tempo spelen en de ruimtes aanvallen. Dat deden we niet. Gelukkig hebben we een aantal breekijzers in de ploeg, onder wie Sébastien, die dan toch een goal kunnen maken.”

‘Altijd scherp zijn’
Tot en met de allerlaatste tel bleef FC Utrecht beuken op de Brabantse defensie; bijna onvermoeibaar. Dat dan die 0-1 toch nog valt in de toegevoegde speeltijd, is geen geluk. “Je moet het afdwingen. Altijd scherp zijn en scherp blijven, tot het einde. En het geloof houden dat die bal uiteindelijk toch een keer goed valt.”

Afdwingen
“We dwongen het af. Het gaat om alles of niks. Dat is morgen in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen net zo”, maakt Ten Hag een bruggetje naar het bekerduel met de Groningers, die in Eredivisieverband FC Utrecht pijn deden dit seizoen, door met 1-5 in Stadion Galgenwaard te winnen. “Toen ging er in balbezit bij ons heel veel verkeerd en functioneerde ook de omschakeling niet. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat niet nog eens overkomt”, aldus Ten Hag.

‘We maken stappen’
“Het begint allemaal met je houding, je attitude. Die was de vorige keer tegen FC Groningen aanvankelijk goed, maar niet meer nadat we een tegenslag kregen. Dat was een les. Dat hebben we sindsdien goed omgezet”, weet de oefenmeester van de Domstedelingen. “Al zitten we op dat vlak nog niet aan onze limit, we maken wel stappen.”

Leeuwin weer speelklaar
FC Utrecht moet het tegen de Groningers nog doen zonder de langdurig geblesseerden Edson Braafheid en Jeff Hardeveld en ook Kevin Conboy (nog altijd ziek) en Andreas Ludwig (liesklachten) zijn nog niet inzetbaar tegen de Trots van het Noorden. Ramon Leeuwin is wel speelfit.

‘Die pot naar ons toetrekken’
“De winst op Willem II zal een extra motivatie zijn voor het team. Net zoals de steun van de supporters dat daar was. Zij maakten de sfeer, zorgden voor geloof. We hopen er morgen gesteund door onze supporters een geweldige cupavond van te maken. We weten dat we morgen negentig, of honderdtwintig, minuten hebben om die partij te winnen. Alles wat telt, is dat we die pot naar ons toetrekken. Als het kan, graag met mooi voetbal. Maar als het niet mooi kan, dan maar lelijk.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht