Ten Hag: "Die laatste paar procenten geven"

Ten Hag: "Die laatste paar procenten geven"

Trainer/coach Erik ten Hag beschouwt voor op de wedstrijd van morgen (vrijdag) tegen FC Groningen.

De openingsdans van de zesde speelronde van dit Eredivisieseizoen wordt gedaan door FC Utrecht en FC Groningen. Morgen (vrijdag) staan beide ploegen in Stadion Galgenwaard tegenover elkaar. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag in aanloop naar de wedstrijd tegen de Groningers.
“Het gaat erom dat we pro-actiever zijn. We zijn nog te reactief. Neem bijvoorbeeld PEC Zwolle-uit, de eerste helft. We controleerden de wedstrijd. Dan moet je het ook afdwingen”, aldus Ten Hag. “In het topvoetbal krijg je niet vijf, zes kansen. Je moet scherp zijn als het moment daar is.”


Alles wat je in je hebt
Onderdeel van die houding is ook de wijze van verdedigen. “Je moet met alles wat je in je hebt je eigen goal verdedigen.” Dat kan dit team, zo is de overtuiging van de oefenmeester. “We werken eraan. Ik zie de goede aanzetten. Dat is positief.”

‘Over grenzen heen’
“We moeten onverstoorbaar blijven, onze verantwoordelijkheid pakken en kei- en keihard blijven werken”, weet Ten Hag. “Die laatste paar procenten geven. Dat is de essentie van topsport. Over grenzen heen kunnen stappen. Barrières doorbreken. Doe je dat, dán dwing je het af.”

Het zelf afdwingen
Dat na vijf speeldagen de positie op de ranglijst er niet één is die tot jubelen aanzet, is vervelend. “Maar ik kijk veel verder dan die ranglijst”, aldus Ten Hag. “Daarvan worden we niet onrustig. We hebben de potentie, maar we moeten het zelf afdwingen. Niemand gaat ons erbij helpen. Daarvan moeten we doordrongen zijn. We moeten doortastender zijn.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht