Ten Hag: "De rug gerecht"

Ten Hag: "De rug gerecht"

Trainer/coach Erik ten Hag was blij met de drie punten die zijn ploeg behaalde in Groningen.

FC Utrecht versloeg vanavond (zaterdag) directe concurrent FC Groningen met 2-3. De eerste helft werd met 2-0 gewonnen door de Groningers, de tweede helft was met 0-3 voor de ploeg uit Utrecht. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie in het Noordlease Stadion en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Een wedstrijd heeft twee helften, en die zijn bijna nooit gelijk aan elkaar”, opende Ten Hag zijn nababbel in de perskamer in Groningen. “In de eerste helft waren wij onherkenbaar. Alles wat we hadden afgesproken, werd niet nagekomen. Je zag het al bij de aftrap, die klungelig verliep.”

Ten Hag trok dat zichzelf aan. “Het is ook de taak van de coach om ervoor te zorgen dat een team goed aan de wedstrijd start. Het is deze keer niet gelukt het team goed aan de start te krijgen. We waren er gewoon niet.”
“We hielpen FC Groningen in de wedstrijd, waren aan de bal slordig, hadden niet de juiste veldbezetting. Het was van alles niks”, ging Ten Hag verder.

“In de rust hebben we aan de instelling gesleuteld en een wissel toegepast: Wout Brama voor Mark van der Maarel. Ik had er op dat moment bij wijze van spreken wel elf kunnen wisselen”, vertelde Ten Hag, die zijn team de wedstrijd helemaal op z’n kop zag zetten na de break. “De ploeg heeft de rug gerecht, het werd een andere wedstrijd. Al moesten we wel een paar kansen toestaan, we kregen er zelf ook de nodige. Na de 2-1 zag je dat de tegenstander schrok en achteruit ging lopen. Toen volgde de 2-2 en ook de 2-3.”

En dus, concludeerde Ten Hag: “Hier zit een gelukkige trainer. We hebben een directe concurrent verslagen met 2-3, na een 2-0 achterstand bij rust.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht