Ten Hag: "De meeste en de beste kansen"

Ten Hag: "De meeste en de beste kansen"

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt terug op het duel met Ajax.

FC Utrecht trok vanmiddag (zondag) aan het kortste eind tegen Ajax, dat vlak voor tijd via een afstandschot van Lasse Schöne de partij besliste (0-1). FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie in Stadion Galgenwaard en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Voor Ajax was dit óók een grote wedstrijd. Dat merkte je aan hoe ze aan de partij begonnen”, stelde Ten Hag. “Ze waren heel geladen en gaven veel druk naar voren. Wij hebben tijdens het eerste halfuur van de wedstrijd heel goed verdedigd. Ajax kreeg via El Ghazi weliswaar een mogelijkheidje in die fase, maar kwam niet tot grote kansen.”

In het derde en laatste part van de eerste helft kantelde de partij. FC Utrecht zette druk, kreeg kansen. “Na een goede voorzet van Nacer Barazite kregen we onder meer een grote kans via Richairo Zivkovic. Jammer dat die er niet in ging”, vervolgde Ten Hag.

“In de rust zeiden we: ‘Laten we zo doorgaan. Goed blijven verdedigen, en dáár voetballen waar je kunt’. We moesten blijven proberen onder de eerste druk van Ajax uit te blijven spelen”, zei Ten Hag. “Want dáár was Ajax kwetsbaar.”

“Wij kregen de meeste en de beste kansen”, vatte de oefenmeester van de Utrechters samen. “Maar Ajax trok met een geweldig schot de overwinning naar zich toe.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht