Ten Hag: "De kracht van de selectie neemt toe"

Ten Hag: "De kracht van de selectie neemt toe"

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op FC Utrecht - Go Ahead Eagles.

De volgende wedstrijdserie in competitie- en bekerverband begint voor FC Utrecht met een thuispartij tegen Go Ahead Eagles. Het duel begint morgen (zaterdag) in Stadion Galgenwaard om 18.30 uur. FCUtrecht.nl blikt met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op de pot tegen de ploeg uit Deventer.
“Waarop de nadruk de voorbije weken heeft gelegen op het trainingsveld? Het is belangrijk om je plan door te trekken, consequent te zijn”, zegt Ten Hag in de Automotive Lounge, één van de skyboxen in Stadion Galgenwaard. “In Amsterdam, tegen Ajax, kwamen we na de ongelukkige 1-1 niet meer in ons spel. We voerden de taken niet meer uit. We werden onrustig, vervielen in lengtespel. We moeten juist weerbaar zijn, en in de taakdiscipline blijven. Dat viel bij een aantal spelers na die gelijkmaker weg.”

Leren
Dat moet dus anders. “We moeten leren van de lessen die we krijgen en het de volgende keer beter doen. Zit het een keer tegen, zoals tegen Ajax, dan moet je weerbaarheid tonen en doorgaan waarmee je daarvoor bezig was.”

Ruggensteun
“Wat we óók meenemen uit de laatste drie duels: dat we organisatorisch goed stonden. En we maakten goals. Ook de manier waarop we grote delen van de wedstrijd tegen Ajax speelden, moet een ruggensteun zijn”, weet Ten Hag.

‘Zaak om punten binnen te halen’
De herfst is een bepalende fase in het seizoen, stelt Ten Hag. “Dat is altijd zo. Het gaat in deze periode om punten halen. We staan nu aan de vooravond van een reeks wedstrijden waarin perspectief zit. Het is zaak om punten binnen te halen.”

Interne concurrentie
De voortekenen zijn wat dat betreft positief, vervolgt de oefenmeester van de Utrechters. “Je merkt dat de manier van voetballen en spelen duidelijk is in de ploeg. Nu is het zaak dat te gaan omzetten in klinkende munt. Mijn gevoel is duidelijk positief. De groep ziet het net zo. De laatste weken merk je dat ook op het trainingsveld. Ik ben meer en meer tevreden over de kwaliteit van trainen. Eerder dit seizoen won de basisploeg met twee vingers in de neus van de rest. Nu is er veel meer weerstand. Er is interne concurrentie. Dat is een goede ontwikkeling.”

‘Kracht neemt toe’
Ondertussen stroomt ook de blessureboeg steeds verder leeg. Alleen Edson Braafheid en Jeff Hardeveld zijn niet inzetbaar. “Dat is prettig”, wijst Ten Hag op de weer inzetbare verdedigers Sean Klaiber en Mark van der Maarel. “De kracht van de selectie neemt toe. Het is goed om krachten aan boord te hebben.”

Voortekenen
“De voortekenen zijn goed”, aldus Ten Hag. “Het is nu een kwestie van omzetten.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht