Ten Hag: "De komende twee weken om te finetunen"

Ten Hag: "De komende twee weken om te finetunen"

Trainer/coach van FC Utrecht laat oog glijden over prestatie in Gelderland.

FC Utrecht heeft vandaag (vrijdag) in de GelreDome een punt gepakt tegen Vitesse. In het Gelderse stadion liet de ploeg van Erik ten Hag zich in het begin overrompelen, maar in de tweede helft herpakten de Utrechters zich (1-1). FCUrecht.nl sloot aan bij de persconferentie om te horen wat de hoofdtrainer te melden had.
“Ik ben ontzettend blij met een punt hier,” zo sloot Ten Hag de persconferentie af. Hij bedankte de gastheer vriendelijk en wenste Vitesse verder veel succes. Het begin van zijn betoog was minder mild. “Het leek de eerste helft op kindervoetbal. We waren ontzettend naïef. Tegen een vaardige en creatieve ploeg als Vitesse is dat funest. Bij de tegengoal staan we met vier man twee aanvallers te verdedigen. Zo"n doelpunt mag nooit vallen.”

Teamspel
“In de tweede helft laten we zien dat we wel degelijk als team kunnen spelen. Wij hebben meer grip op de wedstrijd en houden ze verder van de goal. Vanuit die controle zie je na de tactische wissels dat er meer bewustzijn in de ploeg komt. Er komen kansjes. 1 of 2 kleintjes, maar de gelijkmaker valt er wel uit. Ik ben daar erg gelukkig mee.”

Blaffen, niet bijten
“We moeten hier lering uit trekken. In het begin was het aardig positiespel tot aan de eindfase. We blaffen, maar we bijten niet. Met zo’n houding kom je er niet, daar bereik je niks mee. We verdienen ons brood hiermee. We hebben twee punten uit een moeilijke seizoenstart, maar we moeten de komende twee keihard werken. Er zit muziek in de ploeg, maar die moet gefinetuned worden."

Potentieel
Erik ten Hag heeft twee weken om toe te werken naar de eerstvolgende competitiewedstrijd, op zaterdag 10 september tegen PEC Zwolle. Aankomende donderdag volgt een test op sportpark Zoudenbalch. Dan oefent Ten Hag"s team tegen SC Cambuur. “We zijn opnieuw aan het bouwen, maar we hebben genoeg potentieel. Ik ben daar heilig van overtuigd.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht