Ten Hag: "Bij onszelf blijven"

Ten Hag: "Bij onszelf blijven"

Trainer/coach Erik ten Hag kijkt vooruit naar FC Utrecht - Feyenoord.

FC Utrecht - Feyenoord. Dát is de pot die zondag op de rol staat. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op het duel met de koploper van de Eredivisie.
Diep moest FC Utrecht gaan in Enschede tegen FC Twente. Héél diep. En met resultaat: met tien man sleepte FC Utrecht een punt binnen in De Grolsch Veste, waar voor de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag zelfs winstkansen lagen. “Die partij heeft veel kracht gekost. We zagen het ook in de data: onze spelers maakten aanzienlijk meer explosieve acties dan gebruikelijk is. Dat voel je, maar daar is de ploeg goed doorheen gekomen”, aldus Ten Hag.

Een boost
“Of het voor de spirit goed was, met tien man een punt scoren in Enschede? Ja. We zijn groeiende, dat is een repeterend verhaal, maar dat zie je. Vorige week zei ik: we treffen nu twee tegenstanders die hoger op de ranglijst staan en zullen nu zien waar we staan”, zegt de oefenmeester. “We hebben een goede wedstrijd achter de rug tegen een sterke tegenstander, maar het gevoel is toch dubbel. We deden dat nu met tien man, ik had graag gezien hoe we met z’n elven voor de dag waren gekomen. Het geeft wel een boost, de wetenschap dat we met tien man uit tegen een heel goede ploeg overeind kunnen blijven.”

‘Teamprestatie’
Met z’n tienen de Twentse voetbalstorm doorstaan, dat vergt teamwork. En dat leverde de ploeg. Het waren niet tien voetballers die knokten in Enschede, het was één team. “Het werd nog eens duidelijk: together each achieves more.”

Het gaat om nú
“Nu hebben we te maken met Feyenoord als tegenstander. De koploper, en op die eerste plek staan ze natuurlijk niet voor niets”, weet Ten Hag. Dat FC Utrecht sinds 2006 wacht op een thuiszege op Feyenoord, dat de Rotterdammers in Nederland dé te kloppen mannen zijn en dat er nog een gevoelsmatige sportieve rekening openstaat vanwege de bekerfinale van afgelopen seizoen? Allemaal leuk en aardig, maar echt tellen doet het zondag niet, aldus de oefenmeester van de Utrechters. “Het belangrijkste is dat we bij onszelf blijven. Al die facetten? Ze zorgen wellicht voor extra drive. Het verleden is het verleden. We zijn nu met dít seizoen bezig. En in dit seizoen willen we iets bereiken. Dát is wat telt.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht