Ten Hag: "Bewustzijn moet er zijn"

Ten Hag: "Bewustzijn moet er zijn"

Na de midweekse bekerpartij tegen VVSB heeft FC Utrecht morgen (zaterdag) een afspraak in het Abe Lenstra Stadion. Daar is sc Heerenveen vanaf 20.45 uur de tegenstander. FCUtrecht.nlbeschouwde met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht voor op het uitduel in Friesland.
In en rondom Stadion Galgenwaard is het nog altijd het gesprek van de dag: de KNVB Beker. “We hebben ons gekwalificeerd voor iets geweldigs”, zegt Ten Hag over het toernooi. “De finale spelen. Een geweldig podium, een volle Kuip. We gaan voor een echte prijs. Dat hebben we overtuigend gerealiseerd. Ook voor het duel met VVSB maak ik de ploeg, op die ene onachtzaamheid na, een groot compliment. De entourage in het stadion, daarvan heb ook ik genoten. De halve finale; het maakte wat los. Het duidt erop dat we het juiste pad zijn ingeslagen.”

Nu is het zaak, zo liet Ten Hag al weten, de KNVB Beker figuurlijk te begraven. Want de focus moet op de competitie, op de Eredivisie. “Voor mij is dat niet moeilijk”, aldus de oefenmeester. “De ervaring heeft geleerd dat het echter niet vanzelf gaat. De lichtzinnigheid die de ploeg tentoonspreidde in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord is ergerlijk. Het gaat erom dat je je juist prepareert. Om de kwaliteit die je in de training legt, om wat je tussen de trainingen door doet. Het is zaak dat dan om te zetten naar de wedstrijd.”

“We hebben twee sporen”, wijst Ten Hag op de KNVB Beker en de Eredivisie. “Wat vorige week is gebeurd tegen Feyenoord, kun je niet meer omdraaien. Maar het duel met sc Heerenveen is wel een nieuwe kans. De stand op de ranglijst biedt perspectief. We hebben alles in eigen hand. Het is zaak dat we de strijd aannemen tegen sc Heerenveen. Die partij is voor de ranglijst heel belangrijk. Het gaat om alles. Dat bewustzijn moet er zijn. Ik eis het van de ploeg. Feyenoord-thuis was hemeltergend. Morgen krijgen we de kans het anders aan te pakken en om met een resultaat terug te komen uit Friesland.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht