Ten Hag: "Aantal spelers groeit toe naar juiste vorm"

Ten Hag: "Aantal spelers groeit toe naar juiste vorm"

Uit het treffen tussen FC Utrecht en Bnei Yehuda Tel Aviv kwam vanavond (woensdag) geen winnaar. Op Sportcomplex Zoudenbalch eindigde de vriendschappelijke wedstrijd tussen beide teams in 1-1. FCUtrecht.nl besprak de partij met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht.
“Of de missie van vandaag geslaagd is? In zoverre, dat we een goede wedstrijd qua weerstand wilden en die hebben we gehad”, begon Ten Hag zijn nababbel op het duel met de ploeg uit de hoogste divisie van Israël. “Bnei Yehuda is een, en dat bedoel ik positief in deze context, vervelende ploeg. Ze speelden gesloten, loerend op foutjes van ons. Ze speelden agressief. Scherp. Dat wilden we. Zo’n ploeg wilden we in deze fase van de voorbereiding treffen.”

Aanscherpen
FC Utrecht kreeg geen centimeter kado van Bnei Yehuda. “Zij voetbalden als, bij wijze van spreken, soldaten. Als krijgers. Bij ons was dat niet bij alle elf het geval. Een aantal moet daarin nog groeien”, zei Ten Hag. “Vandaag was een mooie gelegenheid om te zien waar we als ploeg staan en waar spelers als individu staan. Hun scherpte en agressiviteit vereiste van ons snel handelen. Wat dat betreft moet er nog wel wat aangescherpt worden.”

Toegroeien naar de juiste vorm
“Ik ben blij met de terugkeer van Timo Letschert, van Sean Klaiber, van Yassin Ayoub. Zij speelden vandaag 45 minuten en dat is nodig. Over twee-en-halve week gaat het beginnen. Dan moeten we er staan. Ik zie een aantal spelers naar de juiste vorm toegroeien. Dat is belangrijk.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht