Studenten botsen met seizoenkaarthouders

Studenten botsen met seizoenkaarthouders

Een groep van circa 350 studenten heeft zaterdagavond tijdens de wedstrijd FC Utrecht- Go Ahead Eagles in stadion Galgenwaard voor onrust gezorgd op de zuid-tribune. De groep, speciaal supporters van FC-back Mark van der Maarel kwam in concflict met seizoenkaarthouders door hun drinkgedrag.
Er werd veel bier gemorst en gegooid. Vaste supporters konden dat niet waarderen en er ontstond kort voor rust een opgefokte sfeer op de tribune. De clubleiding besloot daarop de bierpomp in dat deel van het stadion te sluiten. Daarop keerde de rust weer.

FC Utrecht-woordvoerder Perry Hendriks erkent dat de club de seizoenkaarthouders beter vooraf had kunnen informeren over het extra contingent supporters. ,,Vergelijk het met een tuinfeestje. Als je de buren vooraf waarschuwt dat er lawaai kan zijn, is de ergernis al een stuk minder."" Ook de plek in het stadion was achteraf misschien niet goed gekozen, zegt Hendriks. ,,We hadden ze juist op het onderste deel van de tribune gezet, als er dan wat misgaat, komt het in de gracht terecht, maar we hadden ons erop verkeken dat het bier hogerop gehaald wordt."

Traditie
Studenten in het stadion vormen een groeiende traditie die volgens Hendriks zo"n drie jaar geleden begon met zo"n 300 man. Vorig jaar waren het er 600 en nu zo"n duizend. De studenten ondersteunen FC Utrecht, maar in het bijzonder rechtsback Mark van de Maarel met spandoeken en maskers. De voetballer bedankte op zijn beurt de studenten na de wedstrijd. 

Hendriks vindt het jammer dat het studenteninitiatief op deze manier negatief in het nieuws komt. ,,Het zorgde ook voor sfeer. We hadden de groep met opzet een plek gegeven dicht bij de Bunnikside, om dat nog te versterken. In het eerste en het laatste deel van de wedstrijd heeft dat ook goed gewerkt.""

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht