Strieder terug na negen zware maanden

Strieder terug na negen zware maanden

Na een absentie van liefst negen maanden staat Rico Strieder weer op het veld bij FC Utrecht. De Duitse middenvelder is hersteld van een zware knieblessure. Strieder voelt zich weer top, vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. 
In december 2016 scheurde Strieder (25) de voorste kruisband van zijn linkerknie af tijdens een competitieduel met Heracles Almelo. Daarna volgden zware maanden. "Waar je vooral behoefte aan hebt, is afleiding. Even niet met de knie bezig zijn", zegt hij. 

"Gelukkig ben ik door vrienden, ploeggenoten en familie enorm gesteund. Maar soms was het lastig om in weekeinden een plekje te zoeken op de tribunes van Galgenwaard. Om naar vrienden te kijken die dat doen wat jij zo mist: een potje voetbal spelen. Dat was elke keer weer confronterend."

Tijdens zijn revalidatie was er sprake van tegenslag. Het werd een moeilijke periode voor Strieder. "Ik werd vijf, zes weken teruggeworpen. Je ziet zó uit naar je rentree en dan hoor je dat het op de lange baan wordt geschoven. Balen. Voor de rest is mijn revalidatie super verlopen."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht