Steward niet vervolgd voor "onzedelijk" gedrag

Steward niet vervolgd voor "onzedelijk" gedrag

De steward van FC Utrecht die deze week door de club op non-actief is gezet, heeft geen strafbare feiten gepleegd toen hij een minderjarig meisje een oneerbaar seksueel voorstel deed. Dat heeft de politie vandaag gezegd.
FC Utrecht zette de 53-jarige steward daarop op non-actief, uit angst dat supporters hun afschuw over de zaak op álle vrijwilligers bij de club zou botvieren. Op internet kondigden veel supporters deze week aan dat ze de man te grazen zouden nemen als ze kans kregen. 

Excuses
De zedenafdeling verhoorde de man, die zei dat hij niet in de gaten had dat hij met een minderjarig meisje aan het chatten was. Hij verklaarde dat hij meteen zijn excuses heeft aangeboden toen dat wel duidelijk werd.

Na de aangifte van de moeder van het meisje, deed de man maandag zelf ook aangifte, omdat hij toen beweerde niks met het oneerbare voorstel te maken te hebben. Later gaf hij dus bij de politie toe dat hij het gesprek wel had aangeknoopt. 

Normen en waarden
FC Utrecht onderzoekt de komende dagen wat er met de steward moet gebeuren. ,,Afgezien van het politie-onderzoek willen wij bekijken of de normen en waarden van deze man wel passen bij de normen en waarden van deze club"", zegt woordvoerder Perry Hendriks. Tot die tijd blijft de man op non-actief. De eerstvolgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op 27 november.  

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht