Stadionverbod voor drankgooier

Stadionverbod voor drankgooier

De man die gisteravond (woensdag) een beker drank gooide naar De Graafschap-doelman Hidde Jurjus is, met behulp van het nieuwe camerasysteem, direct door de stewards uit Stadion Galgenwaard verwijderd. Hij heeft bovendien, direct en uiteraard, een stadionverbod gekregen.
"Supporters van FC Utrecht en De Graafschap maakten er gisteren sámen een sfeervolle avond van. En zo hoort het ook”, aldus Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. “De onverlaat die naar de keeper van De Graafschap een beker drank gooide, is voorlopig niet meer welkom in Stadion Galgenwaard. Hij doet de club en de supporters ernstig tekort met zijn gedrag. Het is een impulsieve daad, die voor de club en de supporters grote en zeer vervelende consequenties kan hebben.”

Het was niet voor het eerst dit seizoen dat er vanuit de tribune voorwerpen in de richting van het veld werden gegooid. “Een zeer kwalijke zaak”, vindt Van Schaik. “Vergeef me de woordspeling, maar het regent op dat vlak al maanden klachten van onze supporters. We gaan het toezicht verder verscherpen.”

Tot slot een ogenschijnlijk voor de hand liggende maar kennelijk niet geheel overbodige tip: drink je drankje lekker op en gooi geen voorwerpen naar het veld.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht