'Spitsendeal pakt slecht uit voor FC Utrecht'

FC Utrecht dacht spekkoper te zijn met het binnenhalen van Adrian Dalmau afgelopen zomer en liet Cyriel Dessers de omgekeerde weg afleggen naar Heracles Almelo. Vooralsnog heeft die ruil echter voor de Twentse club het beste uitgepakt.
 


Dalmau

Waar Dalmau, vorig seizoen de nummer drie op de topscorerslijst met 19 goals, door blessures nog maar nauwelijks aan spelen is toegekomen, overlegt Dessers prima statistieken. Met als hoogtepunt de laatste competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo (6-1), waarin Dessers tekende voor maar liefst drie goals en twee assists. „Het leverde mij een plekje op in het FIFA20 Team of the Week”, vertelt Dessers lachend. „Normaal zitten daar spelers als Lionel Messi en Robert Lewandowski in.”

Niet verzadigd
Dessers heeft in veertien duels voor Heracles al tien goals gemaakt, een voortreffelijk gemiddelde. „Het gaat zeker niet verkeerd, maar ik ben nog lang niet verzadigd. Ik wil nog veel meer en ik kan nog veel beter”, aldus de Belg met deels Nigeriaanse roots.

De spits uit Tongeren weigert triomfantelijk te constateren dat FC Utrecht een slechte ruil heeft gemaakt. „Achteraf is dat altijd gemakkelijk om te zeggen, maar zo kijk ik er niet naar. Afgelopen zomer was dit voor alle partijen de beste oplossing. Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt. Op dit moment is het voordelig uitgepakt voor Heracles, maar het is pas het begin. Wat ik nu heb laten zien, moet ik ook maar weer over een langere periode bevestigen. Ik heb ook totaal geen revanchegevoelens richting FC Utrecht. Ik heb daar een heel mooie tijd gehad, mooie successen meegemaakt en fijne mensen leren kennen. Natuurlijk heb ik mijn ups en downs gehad, maar al met al kijk ik er heel positief op terug. Ik heb Europees voetbal mogen meemaken met de geweldige wedstrijden tegen Zenit Sint-Petersburg, het scoren in De Kuip, het in de ArenA winnen van Ajax en de winst in de play-offs. Ik haal veel voldoening uit de manier waarop ik na mijn blessure ben teruggekeerd bij FC Utrecht en mijn waarde voor de ploeg heb gehad.”

Makienok buurman
Vorig seizoen stond Dessers een groot deel van de tweede seizoenshelft aan de kant door een blessure. In die periode trok hij intensief op met Simon Makienok. Met veel blijdschap zag Dessers de Deense spits recent zijn rentree maken in de hoofdmacht van FC Utrecht na twee jaar vrijwel onophoudelijk revalideren. „Ik heb hem na beide wedstrijden waarin hij scoorde een appje gestuurd om hem te feliciteren. Het is geweldig hoe hij zich heeft teruggeknokt. Ik heb veel met Simon opgetrokken. Niet alleen tijdens mijn revalidatie, maar hij is was ook mijn buurman in de flat waar ik woonde. Die jongen heeft veel voor zijn kiezen gehad en ik gun hem dit enorm.”

Dessers heeft gezien hoe zijn oude maatjes van FC Utrecht net voor de interlandperiode werden overklast door Ajax, komende zaterdag in de Johan Cruijff ArenA de tegenstander van Heracles. „Ajax is heel sterk dit seizoen en FC Utrecht had weinig kans, maar de wedstrijd daarvoor had PEC Zwolle wel kansen. Als je van tevoren al gaat denken, dat je toch geen kans maakt, dan hoef je een wedstrijd ook niet te spelen. Heracles heeft recent goede prestaties geleverd tegen Ajax. Vorig seizoen hebben ze in Amsterdam gelijkgespeeld en thuis gewonnen. Het belangrijkste voor ons, is dat we als we van het veld afstappen tevreden kunnen zijn over wat we hebben laten zien. En je weet nooit hoe het kan lopen. We hebben eerder ook een bonuspunt meegenomen uit De Kuip.”

Play-offs
Na een wat mindere start staat Heracles inmiddels op een keurige zevende plaats. „Ons doel is dit seizoen om in het linkerrijtje te eindigen, maar het zou heel mooi zijn als we ons weer voor de play-offs weten te plaatsen. We zijn momenteel goed op weg, maar het seizoen is natuurlijk nog erg lang en we zullen ons huidige niveau moeten zien vast te houden. We hebben een team met veel jonge spelers en eigenlijk kan het alleen maar beter gaan, omdat die jongens zich heel goed ontwikkelen. Ik denk dat we daarom met veel vertrouwen naar de toekomst mogen kijken.”

Bron: Telegraaf 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht