Spelersgroep bespreekt blamage tegen RKC

RKC vergeten en de blik zo snel mogelijk richten op de bekerwedstrijd tegen Ajax. Dat was de teneur van de gesprekken met spelers van FC Utrecht, de dag na de blamage tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. De selectie van FC Utrecht begon vandaag met de voorbereiding op Ajax, maar niet voordat er eerst een hartig woordje was gesproken over afgang in Waalwijk.


Supporters2

HOOGMA
"Het is geen crisis", zegt centrumverdediger Justin Hoogma. "Maar dat het gisteren heel slecht was en de week ervoor ook, da's duidelijk. En dat het beter moet is ook duidelijk."

Vanochtend zat de spelersgroep van FC Utrecht bij elkaar om te praten over de afgelopen twee duels. Tegen FC Twente werd het slechte spel nog verhuld door de mazzelige zege. Tegen RKC ging het opnieuw mis, nu ook qua resultaat. "Dit hebben we natuurlijk besproken", aldus Hoogma. "Hoe we gisteren gespeeld hebben, dan kan gewoon niet. We moeten ons heel gauw opmaken voor woensdag, zowel fysiek als mentaal."

Op de bespreking van maandag nam trainer John van den Brom het woord, vertelt Hoogma. "Er zijn harde woorden gevallen, maar wat er is gezegd hoeft niet naar buiten te komen. Maar wat hij zei, daar was iedereen het mee eens. En daar had niemand iets aan toe te voegen."

ZOET
Het gaat niet goed met FC Utrecht, maar de club staat niet in brand, vindt doelman Jeroen Zoet. "Feit is dat we een aantal wedstrijden niet het resultaat gehaald hebben dat we hadden moeten halen. Maar er is nog genoeg moois te verdienen. Laten we ons daar als groep aan vasthouden. Woensdag is weer een belangrijke wedstrijd."

Zoet stelt dat FC Utrecht tegen RKC van zichzelf verloren heeft, maar wil nu vooral vooruit kijken. "Woensdag is een fantastisch affiche en de kortste weg om Europees voetbal te bereiken. Daar moeten we voor zorgen." De PSV-huurling wil vooral niet doemdenken. "Dat FC Utrecht twee duels slecht heeft gespeeld, wil niet zeggen dat de ploeg er niets van kan, aldus Zoet. "We staan niet voor niks in de halve finale en we staan zesde in de Eredivisie."

Een zege op Ajax zou veel goed maken, maar niet alles, vindt Zoet. "Maar het helpt ons wel aan een positieve vibe waarmee we het slot van het seizoen in kunnen gaan."

Bron: RTV Utrecht 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht