Spelers onderworpen aan conditietest

Spelers onderworpen aan conditietest

De selectie van FC Utrecht is gestart met de voorbereiding op de nieuwe jaargang. Vrijdag werd de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag onderworpen aan een lactaattest op de atletiekbaan van Maarschalkerweerd.
“De lactaattest geeft informatie over de hartslag, het omslagpunt, lactaat-productie (via bloedprikken) en tolerantie. Dit geeft inzicht in de basisconditie. Deze gegevens geven ons info in hoeverre spelers tussen wedstrijden in staat zijn om te herstellen. In principe gaat de test over 8 keer 800 meter met één minuut pauze, met iedere 800m iets sneller” legt trainer/coach Erik ten Hag uit. “Het gaat tot de spelers niet meer kunnen. Dus het kan best zijn dat er verschillen zijn in het aantal ronden en in de snelheid die ze halen.”

Er staat ook een zogeheten yoyo recovery test op de rol. “Die verschaft ons inzicht in het vermogen om te herstellen tijdens wedstrijden”, aldus Ten Hag, die over nagenoeg alle voetballers kon beschikken tijdens de sessie op de atletiekbaan. Alleen Sofyan Amrabat en Sébastien Haller waren niet van de partij. Het duo had na het seizoen nog interlandverplichtingen met respectievelijk Jong Marokko en Jong Frankrijk en sluit een week later aan bij de groep.

Zondag is de eerste veldtraining van het nieuwe seizoen. Die begint omstreeks 10.30 uur op Sportcomplex Zoudenbalch.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht