Southampton in gesprek met FC Utrecht over Haller

Southampton in gesprek met FC Utrecht over Haller

Southampton voert momenteel gesprekken met FC Utrecht over een transfer van Sébastien Haller. De Engelse club wil de spits graag inlijven, maar heeft nog geen concreet bod op tafel gelegd.
Dat gaat wel gebeuren. Southampton zal tussen de zeven en tien miljoen euro moeten betalen voor Haller, wiens contract in Stadion Galgenwaard loopt tot medio 2019. Eerder vertrokken Timo Letschert (Sassuolo) en Bart Ramselaar (PSV) al voor veel geld bij de Domstedelingen.

Bij Southampton moet hij de opvolger worden van de naar China vertrokken Graziano Pellè. De nieuwe manager van de club, de Fransman Claude Puel, kent Haller goed en heeft zijn zinnen gezet op zijn komst. Haller maakte vooral indruk op Puel tijdens zijn wedstrijden met Jong Frankrijk.

Haller zelf heeft nog niet met hem gesproken, maar hij is bij voorbaat wel enthousiast om naar Southampton te verkassen. Zijn vriend en zaakwaarnemer Loïc Gustan had inmiddels wel al een onderhoud met de directie van Southampton over de plannen en hield daar een goed gevoel aan over.

De 22-jarige Haller focust zich nu volledig op Southampton. Hij heeft AS Monaco afgezegd en ziet het ook niet zitten naar Newcastle United te gaan, omdat die club is gedegradeerd uit de Premier League. Het eveneens geïnteresseerde Sporting Lissabon koos voor Bas Dost.

Als Southampton en FC Utrecht er niet uitkomen, blijft Haller in Nederland en wil hij in de winterstop een transfer maken.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht