"Souf" Amrabat breekt door bij FC Utrecht

"Souf" Amrabat breekt door bij FC Utrecht

FC Utrecht-middenvelder Sofyan Amrabat heeft zich gekroond tot beste eredivisiespeler van de maand november. Het broertje van Watford-aanvaller Nordin is verguld met de prijs. ,,Een eer. Een mooie beloning voor mijn seizoen tot dusver.""
Er is nog even protest van Yassin Ayoub als Sofyan Amrabat in de kantine van trainingscomplex Zoudenbalch de schaal in ontvangst neemt als speler van de maand november in het AD Spelersklassement. De kleine technicus had zichzelf ook wel een geschikte winnaar gevonden. Maar de maandprijs wordt "Souf" gegund, zoveel is duidelijk als de handen van de voltallige Utrechtse selectie op elkaar gaan na de uitreiking.

Want dat de 20-jarige middenvelder dit seizoen een stormachtige ontwikkeling doormaakt, merken zijn ploeggenoten dagelijks. Met als voorlopig hoogtepunt zijn puike optreden tegen Feyenoord, afgelopen zondag. Een wedstrijd waarin hij duelleerde alsof zijn leven er van afhing en zijn kwaliteiten als box-to-box-speler etaleerde. Hij beleeft een voetbaljaar waarin hij de ondankbare taak kreeg Bart Ramselaar op te volgen, hoewel hij een totaal ander type middenvelder is.

,,Ik vond het eerlijk gezegd vooral jammer dat Bart naar PSV ging, hij is een vriend van me. Dat Utrecht geen vervanger haalde, was een compliment voor mij. Maar ik had me sowieso al voorgenomen dat ik veel wilde spelen. Los van de vraag of Bart zou blijven of wie er zou komen. Ik heb het de trainer ook gezegd: ik ben klaar voor een basisplaats. Afgelopen jaar heb ik weinig gespeeld. Ik heb de tijd benut door extra te trainen, zowel op het veld als in het krachthonk. Het is misschien een cliché, maar hard werken betaalt zich uit, zo blijkt maar weer. Ik ben ook niet verbaasd over dit seizoen. Ik heb altijd in mezelf geloofd.""

Als de plichtplegingen achter de rug zijn, gaat het eerste app"je richting Watford. Natuurlijk, want zijn negen jaar oudere broer Nordin - die bij de gelijknamige Premier League-club speelt - is zijn gids in de voetbalwereld.


,,Hij gaat trots zijn, dat weet ik wel zeker. Als dit bekend wordt, gooit hij het meteen op sociale media. Nordin bekijkt al mijn wedstrijden. Zondag speelde hij vroeg en haastte zich naar huis om mijn wedstrijd tegen Feyenoord te zien. "s Avonds hebben we alles nabesproken, zoals we altijd doen. Ik stuur hem standaard het dvd"tje dat ik van onze technische staf krijg van mijn acties. Of hij kritisch is? Nou, onze trainer Erik ten Hag is dat ook, maar Nordin is nog een graadje erger. Ik moet zeggen: hij heeft wel heel vaak gelijk.""


De "kleine Amrabat", zoals hij vaak genoemd wordt, ziet de carrière van de "grote Amrabat" als voorbeeld. ,,Nordin heeft mooie clubs gehad. Zijn loopbaan geeft aan hoe snel het kan gaan, maar ook dat het morgen compleet anders kan zijn dan vandaag. Hij zat bij Huizen, ging via Almere en VVV naar PSV om Champions League te spelen. Daarna ging het minder. Hij deed een stapje terug naar Kayserispor, maar kreeg er mooie clubs als Galatasaray, Málaga en nu Watford voor terug. Het leert dat een loopbaan niet te plannen valt. Daarom leef ook ik bij de dag. Ik plan niets, wil alleen vandaag beter zijn dan gisteren.""

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht