Snelle tegentreffers doen FC Utrecht de das om

Snelle tegentreffers doen FC Utrecht de das om

FC Utrecht kwam een valse start vanmiddag (zondag) tegen FC Twente niet meer te boven. In de Grolsch Veste gingen de Utrechters met 3-1 onderuit.
Zeven minuten voetbal zijn er in Enschede gespeeld als FC Utrecht al tegen een 2-0 achterstand aankijkt. Al na drie minuten treft de Braziliaanse verdediger Bruno Uvini doel. Hij staat bij een hoekschop precies op de goede plek en maakt de klus goed af (1-0). Met een fraaie diagonale poeier zet Zakaria El Azzouzi amper vijf minuten later de bediener van het Twentse scorebord nogmaals aan het werk: 2-0.

Naar voren
FC Utrecht heeft er grote moeite mee druk naar voren te zetten tegen een FC Twente dat, want zo is het dan ook wel weer, sterker speelt dan de positie van de Tukkers op de ranglijst zou doen vermoeden. De formatie uit Enschede speelt aardig en het zijn onder anderen flankspelers Hakim Ziyech en Jerson Cabral die, samen met spits El Azzouzi, de Utrechtse defensie overuren bezorgen.

Derde goal
Toch houdt menig Utrechter hoop. Immers: in de heenwedstrijd dit seizoen scoorde FC Twente ook twee keer en was het toch de ploeg uit de Domstad die won; met 4-2 toen. Maar die fiducie krijgt een flinke knauw te verwerken als Felipe Gutiérrez voor de 3-0 tekent. De Chileen, die later tot Man of the Match wordt uitgeroepen, beslist in feite de partij.

Kleedkamer
FC Utrecht komt weliswaar sterker uit de kleedkamer na de break dan voor de pauze, maar FC Twente leunt comfortabel achterover, ondertussen loerend op het plaatsen van gevaarlijke counters. Invaller Ruud Boymans prikt vlak voor tijd de 3-1 binnen en zorgt er daarmee voor dat FC Utrecht zogezegd de tweede helft wint, maar voldoende voor een resultaat is dat niet.

Bekervoetbal
Het is nu bekervoetbal dat wacht voor FC Utrecht. Donderdag reist de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag af naar Eindhoven. Daar, in het Philips Stadion, is PSV die dag vanaf 20.45 uur de tegenstander.

Competitie gaat zondag verder
De competitie gaat voor FC Utrecht zondag verder. Dan is wederom PSV de opponent. Alleen is die dag Stadion Galgenwaard de speellocatie en 16.45 uur het aftraptijdstip. De kaartverkoop voor het thuisduel met de Brabanders is in volle gang.

FC Twente - FC Utrecht 3-1 (3-0)
4. Bruno Uvini 1-0
8. Zakaria El Azzouzi 2-0
35. Felipe Gutiérrez 3-0
85. Ruud Boymans 3-1

Toeschouwers: 24.400.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Opstelling FC Twente:
Nick Marsman; Hidde ter Avest, Joachim Andersen, Bruno Uvini, Stefan Thesker (60. Robbert Schilder); Felipe Gutiérrez, Kamohelo Mokotjo, Tim HÓ§lscher (90. Jelle van der Heyden); Hakim Ziyech, Zakaria El Azzouzi (79. Shadrach Eghan), Jerson Cabral.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Timo Letschert, Darren Rosheuvel (46. Giovanni Troupée), Chris Kum; Rico Strieder (54. Sofyan Amrabat), Bart Ramselaar, Yassin Ayoub, Andreas Ludwig; Nacer Barazite, Sébastien Haller (71. Ruud Boymans).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht