Simon Makienok voor drie seizoenen naar FC Utrecht

Simon Makienok voor drie seizoenen naar FC Utrecht

FC Utrecht slaat met Deense reus toe op transfermarkt

FC Utrecht heeft de Deense aanvaller Simon Makienok aangetrokken. De (ruim) twee meter lange spits komt over van het Italiaanse US Palermo. Simon tekent in de Domstad een contract voor drie seizoenen.
“Wij zijn zeer content met de komst van Makienok. Hij is een balvaste en sterke spits die als aanspeelpunt niet over het hoofd te zien is. Hij heeft bovendien tijdens zijn loopbaan meerdere keren bewezen een neus voor de goal te hebben,” aldus Technisch manager/hoofdtrainer Erik ten Hag. 


De 26-jarige Makienok maakte van 2012 tot en met 2015 furore in de Deense SuperLiga. Bij Brøndby IF kwam hij 35 keer tot scoren in 74 wedstrijden. Het leverde hem in 2014 een overgang op naar het Italiaanse Palermo, dat hem achtereenvolgens uitleende aan de Engelse Championship-teams Charlton Athletic en Preston North End FC. De aanvaller droeg zes keer het shirt van het Deens nationaal team.

Jordy Zuidam (Portefeuille voetbalzaken) overhandigt Makienok vandaag op Stadion Galgenwaard zijn eerste FC Utrecht-tricot.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht