Seizoen van de waarheid voor Zivkovic

Seizoen van de waarheid voor Zivkovic

Richairo Zivkovic staat vrijdagavond voor de tweede keer in zijn nog prille carrière tegenover FC Groningen, waar hij als zeventienjarige een transfer naar Ajax verdiende. Bij FC Utrecht hoopt de spits dit seizoen de weg naar boven in te zetten.
Zivkovic vormt in de Domstad een spitsenduo met Sebastien Haller. Erik ten Hag is content met de ontwikkeling van de Ajax-huurling. "Hij heeft natuurlijk ook een onvoorstelbare potentie. Hij is doelgericht, snel, heeft een actie en is koelbloedig. Die eigenschappen moet hij vaker in de Eredivisie etaleren. Dat hij dat kan, heeft hij bij Groningen laten zien", zegt de trainer in het Algemeen Dagblad.

Ten Hag verdiepte zich uitgebreid in het verleden van Zivkovic. "Belangrijkste is dat ik een jongen trof die zich heel erg bewust was van wat er in het verleden fout was gegaan", aldus de oefenmeester, die vindt dat de aanvaller onverstoorbaarder moet worden. Daar kan Zivkovic zich in vinden. "Op trainingen, bij bepaalde afwerkoefeningen, wil ik per se scoren. Lukt dat niet, dan raak ik geïrriteerd."

"Maar of ik te veel rouwmomentjes heb in wedstrijden, weet ik niet. Ik sjok soms terug om een gemiste kans te verwerken, maar alleen als er tijd voor is", aldus Zivkovic. "Ik ben twintig, het is wel een seizoen dat bepaalt of ik de weg naar boven inzet of niet. Ik hou me met de buitenwereld niet bezig, maar ik eis van mezelf dat ik er alles aan doe om een goede spits te worden."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht