Sander van de Streek speler van de week

Met Sander van de Streek als atypische spits legde FC Utrecht zondagmiddag Fortuna Sittard op de pijnbank. Het levert de plaaggeest van de Limburgers de titel Speler van de Week op.


Streek

Sinds het vertrek van Sébastien Haller in 2017 ontbeert FC Utrecht een echte doelpuntenmachine. In de voorbije seizoenen kroonden Zakaria Labyad en Simon Gustafson zich met respectievelijk vijftien en elf treffers tot clubtopscorer van de Domstedelingen. Dit seizoen is deze eer voorlopig voor Gyrano Kerk, die op vijf doelpunten staat. De aanvaller blonk zondag uit tegen Fortuna Sittard (6-0), maar Van de Streek stond eveneens zijn mannetje.
 
Met twee doelpunten én twee afgedwongen strafschoppen eiste de ex-speler van SC Cambuur zelfs de meeste aandacht op tijdens het eenzijdige duel in Stadion Galgenwaard. Coach John van den Brom besloot om geen typische centrumspits op te stellen. 'Ik was de spits', meldde Van de Streek, die deze competitie nu op vier goals staat, voor de camera van FOX Sports. 'Ik probeerde met mijn loopacties gevaarlijk te zijn, telkens in de rug van de tegenstander te lopen en ruimte te maken voor de middenvelders. Met steekballen kan ik gevaarlijk worden. We waren vandaag een geoliede machine.'
 
Fortuna Sittard had in elk geval totaal geen antwoord op de rol van Van de Streek. De Limburgers zagen al snel sterretjes in de Domstad en mochten zich gelukkig prijzen dat FC Utrecht in het tweede bedrijf wat op de rem trapte.

Toeval of niet: sinds Van de Streek medio september zijn rentree vierde na een blessure is FC Utrecht bezig aan een opmars op de ranglijst. 'Vandaag was het bij vlagen makkelijk. Dat dankten we aan ons goede positiespel en aan onze dynamiek. Ik denk dat we heel goed waren, al had ik meer van Fortuna Sittard verwacht.' Volgende week wacht een tegenstander van een heel ander kaliber: Ajax. De Domstedelingen zijn nog altijd de laatste club die de Amsterdammers in de Eredivisie een thuisnederlaag bezorgen, in het najaar van 2017.

Bron: VI

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht