Riante zege in nuttige oefenwedstrijd

Riante zege in nuttige oefenwedstrijd

FC Utrecht was donderdag op Sportcomplex Zoudenbalch een maatje te groot voor SC Cambuur: 3-0.

Met 3-0 was FC Utrecht vanmiddag (donderdag) de baas over SC Cambuur. In de vriendschappelijke wedstrijd die op Sportcomplex Zoudenbalch werd gespeeld was de Utrechtse Eredivisionist veel te sterk voor de Friese Jupiler League-equipe.
Er zijn tal van redenen om blij te worden van FC Utrecht - SC Cambuur. Omdat centraal achterin Menno Koch en Ramon Leeuwin anderhalf uur samen spelen, bijvoorbeeld, en dat goed doen. Omdat Nacer Barazite als aanvallende middenvelder een uur speelt en twee keer scoort. Maar ook omdat Richairo Zivkovic vertrouwen tankt door zijn eerste FC Utrecht-treffer te maken. En omdat de jongelingen Rayan El Azrak en Nick Venema, allebei uit de O19-ploeg, voor het eerst minuten maken in de hoofdmacht.


Achterin solide, voorin dynamisch
Ook al omdat het gewoonweg lekker loopt bij FC Utrecht tegen Jupiler League-ploeg SC Cambuur. De bal gaat fijn van A naar B, achterin oogt het solide. Het bewijs dat het dat ook ís, is dat de keeper van de tweede helft, David Jensen, eigenlijk niet één redding hoeft te verrichten. En dat sluitpost Robbin Ruiter, die in de basis begint, ook maar één keer handelend hoeft op te treden. Bovendien zit er diepgang in het spel en worden er veel kansen gecreëerd. Voor de rust, maar ook na de break.

De baas
FC Utrecht is negentig minuten lang de baas op het veld tegen SC Cambuur, dat na twintig minuten voor het eerst de bal uit het net moet vissen. Nacer Barazite is het die goalie Harm Zeinstra omspeelt en de bal bekwaam tegen de touwen schuift (1-0).

Eerste goal
Een minuut of tien na de pauze is Barazite opnieuw de te vieren man. Hij schiet de 2-0 binnen en ziet niet veel later, na zijn plek te hebben afgestaan aan debutant Rayan El Azrak, dat Richairo Zivkovic met zijn eerste FC Utrecht-treffer de eindstand op 3-0 bepaalt.

Mild
Drie doelpunten, een marge van drie; daarmee is FC Utrecht vrij mild voor de Friezen. Want er zijn behoorlijk wat méér goede kansen dan de drie waaruit wordt gescoord. Daarmee gaat de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag in de vriendschappelijke partij niet secuur genoeg om. Maar bij het gros van de mensen dat na anderhalf uur voetbal Sportcomplex Zoudenbalch verlaat wordt dat punt van aandacht overvleugeld door de vele lichtpunten.

Volgende partij: PEC Zwolle-uit
Voor FC Utrecht, dat in het duel met de Friezen onder anderen de jeugdinternationals Yassin Ayoub, Sébastien Haller en Patrick Joosten miste, staat op zaterdag 10 september de volgende competitiewedstrijd op de rol. Die dag treedt het team van Ten Hag in Overijssel aan tegen PEC Zwolle.

FC Utrecht - SC Cambuur 3-0 (1-0)
20. Nacer Barazite 1-0
56. Nacer Barazite 2-0
83. Richairo Zivkovic 3-0

Gele kaart: Rico Strieder (FC Utrecht).

Toeschouwers: 250.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter (46. David Jensen); Ali Ulusoy, Ramon Leeuwin, Menno Koch, Kevin Conboy; Rico Strieder, Willem Janssen, Andreas Ludwig (81. Darren Rosheuvel), Nacer Barazite (63. Rayan El Azrak); Gyrano Kerk (63. Kristoffer Peterson), Richairo Zivkovic (84. Nick Venema).

Opstelling SC Cambuur:
Harm Zeinstra; Djavan Anderson (56. Omar El Baad), Gino Bosz, Chiro N’Toko (79. Marvin Peersman), Delvechio Blackson; Erik Bakker (74. Daan Boerlage), Danny Bakker (67. Robbert Schilder), Jergé Hoefdraad; Raymond Gyasi (19. Tyrone Conraad), Martijn Barto, Sander van de Streek (79. Michiel Hemmen).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht