"Hij is elke euro nagekomen en hij heeft nooit openlijk over verliezen gezeurd" Read more

"Hij is elke euro nagekomen en hij heeft nooit openlijk over verliezen gezeurd" Read more

Net als het tobbende ADO Den Haag heeft ook FC Utrecht een eigenaar die alle touwtjes in handen heeft, maar de verschillen tussen Hui Wang en Frans van Seumeren kunnen haast niet groter zijn. Van Seumeren is op persoonlijk vlak enorm betrokken bij Utrecht, weet algemeen directeur Wilco van Schaik.
In 2008 nam Van Seumeren FC Utrecht over. "Normaal gesproken is dat onwenselijk, een club met één eigenaar. Maar als je het voorwerk goed geregeld hebt, dus de governance vast ligt, zijn er altijd afspraken waarop je kunt terug vallen. Wij laten in de praktijk zien hoe het kan en hoe het moet", vertelt Van Schaik aan de Volkskrant. 

"Frans is geen meter van zijn oorspronkelijke pad afgeweken. Hij is elke euro nagekomen en hij heeft nooit openlijk over zijn verliezen gezeurd", vervolgt hij. "Elke club in een acute noodsituatie moet contact opnemen met Frans of mij. Onze lessen zijn goud waard, ook hoe je als club een maatschappelijke rol kunt spelen in de regio. En dan kan Frans tegelijk vertellen hoeveel plezier hij er aan beleeft."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht