Pronk: "Fantastisch succes voor hele club"

Pronk: "Fantastisch succes voor hele club"

Jong FC Utrecht werd vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard gekroond tot kampioen van de Beloftencompetitie en gaat in de Jupiler League spelen. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk speelde tijdens de slotspeeldag met 1-1 gelijk tegen Jong FC Volendam. FCUtrecht.nl zocht de oefenmeester in de catacomben op voor een nabeschouwing.
“Het bleef lang 0-0 en dan weet je dat de bal een keer verkeerd kan vallen. Wij kregen wel acht, negen opgelegde kansen. Maar die keeper hield werkelijk alles tegen. Zij kregen op hun beurt eigenlijk niet één uitgespeelde kans”, zei Pronk, wiens clubkostuum nat was van de rondgespoten champagne op het veld.

Titel is beloning voor goed seizoen
Want de kurken, die gingen na negentig minuten voetbal van de flessen. “Bij de 1-0, die Hamza Boukhari een kwartier voor tijd maakte, wisten we dat-ie binnen was”, doelt Pronk op de schaal, behorend bij het kampioenschap. “Maar we zijn niet perse vandáág kampioen geworden. Die titel hebben we gewonnen op basis van een heel seizoen. Deze titel en promotie naar de Jupiler League is het succes van de hele club én de FC Utrecht Academie.”

‘Dat merken we in Leeuwarden wel’
“Of het al tot mij en de spelers doordringt wat het inhoudt, die promotie naar de Jupiler League? Nee, ik denk het nog niet. Dat ga je komend seizoen pas écht merken, als je op een vrijdagavond in Leeuwarden voor tienduizend fans tegen SC Cambuur speelt”, aldus Pronk. “Hoe goed wil je het hebben? Dit is een fantastisch succes voor de hele club.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht