Problemen FC Utrecht nemen serieuze vormen aan

Problemen FC Utrecht nemen serieuze vormen aan

De spelers en technische staf van FC Utrecht viel vrijdagavond na het laatste fluitsignaal een striemend fluitconcert van de eigen aanhang ten deel. FC Groningen had de ploeg van trainer Erik ten Hag zojuist met 5-1 afgedroogd.

Na zes competitiewedstrijden is FC Utrecht nog steeds zonder overwinning. De ploeg is met slechts drie punten op de voorlaatste plaats terecht gekomen. Als PEC Zwolle zondagmiddag wint, is de Utrechtse ploeg zelfs hekkensluiter.

Hoe anders zag de wereld er vijf maanden geleden voor Utrecht uit; de bekerfinale tegen Feyenoord en de finale van de play-offs tegen Heracles. Beide keren bleef Utrecht met lege handen, maar er werd in de Domstad weer met vertrouwen naar de toekomst gekeken.
Er is veel veranderd deze zomer in Utrecht. Ruud Boymans (Al-Shabab), Timo Letschert (Sassuolo) en Bart Ramselaar (PSV) vertrokken. Voor het eerst sinds jaren zal de directie van FC Utrecht zwarte cijfers kunnen overleggen, maar sportief zit de club op de blaren.

Nieuwkomers Menno Koch (PSV), Richairo Zivkovic (Ajax) en Robin van der Meer (Go Ahead) moeten nog duidelijk wennen aan het niveau en aan hun ploeggenoten. Trainer Erik ten Hag legde na het duel met Groningen de vinger op de zere plek. "We hadden de selectie pas aan het eind van de transferperiode rond. Vandaag zag je dat het allemaal nog niet loopt. In de organisatie wist de linkerhand niet wat de rechterhand moest doen - en andersom. Dan vallen er gaten..."

"De jongens spelen nu een paar weken met elkaar in ons systeem en moeten het systeem beter leren begrijpen. Er moet bewustwording komen om vanuit een taak te spelen en veel compacter te zijn, wil je in deze competitie wedstrijden winnen."

Natuurlijk had Utrecht een moeilijk programma met wedstrijden tegen PSV, AZ, Vitesse en Heerenveen. Maar Ten Hag weet ook dat zijn ploeg deze weken niet goed speelt. "We zijn er vijf keer uitgecounterd, dat zegt alles. We kwamen over rechts en door het midden, maar we moeten ook over links komen. Dat deden we veel te weinig. Normaal staat FC Utrecht bekend om haar strakke organisatie. Daar staat deze club ook voor. Maar vandaag zag ik daar niets van terug. Het team was onherkenbaar."

Twente en Ajax

Het programma van FC Utrecht voor de komende weken is niet bepaald eenvoudig. Promovendi Sparta en Go Ahead Eagles komen binnenkort weliswaar op bezoek, maar Ten Hag gaat deze week eerst naar oude club FC Twente voor een bekerduel. Begin oktober staat de moeilijke uitwedstrijd bij Ajax op het programma.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht