"Opnieuw bizarre situatie na Twente-uitspraak: geen Europese licentie Utrecht"

"Opnieuw bizarre situatie na Twente-uitspraak: geen Europese licentie Utrecht"

FC Utrecht heeft volgens De Telegraaf geen licentie gekregen voor Europees voetbal. Met dat bericht komt de krant op zaterdagochtend. Dat betekent dat Utrecht zondag om spek en bonen in de finale tegen Heracles Almelo speelt.
De Domstedelingen kregen geen Europese licentie van de KNVB op advies van de licentiecommissie. Bij de aanvraag van Utrecht zou een essentieel onderdeel ontbreken en daarom wil de licentiecommissie het niet door de vingers zien. Wat volgde was een keiharde botsing tussen de club en de KNVB.

Volgens het dagblad zijn de eisen voor een Europese licentie in het afgelopen jaar flink verscherpt. Dit is gedaan in het kader van de Financial Fair Play-regels. Utrecht kwam tekort in de voorbije jaren en daarom moest eigenaar Frans van Seumeren met in totaal ongeveer 40 miljoen euro bijspringen. Hij staat voor komend seizoen ook weer garant voor vijf miljoen euro.

De commissie geeft Utrecht geen licentie over een relatief klein probleem van 30.000 euro. Via een beroepszaak hoopt Utrecht alsnog een licentie af te dwingen. Als Utrecht toch het Europese ticket binnensleept, dan wordt vooralsnog geen vijfde Nederlandse club ingeschreven voor de Europa League. De club weet dus niet of het zondag kan juichen. Utrecht beaamt dat er een probleem is, de KNVB reageert niet inhoudelijk.

 

 


Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht