Op naar Malta! De kaartverkoop is begonnen!

Op naar Malta! De kaartverkoop is begonnen!

FC Utrecht speelt op donderdag 13 juli in de tweede voorronde van de Europa League op Malta tegen Valletta FC. Tickets zijn verkrijgbaar voor Seizoen- en Clubkaarthouders.
FC Utrecht speelt op donderdag 13 juli op Malta de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League. De kaartverkoop voor de clash met Valletta FC is zojuist online van start gegaan. Seizoen- en Clubkaarthouders kunnen een omwisselbiljet á 25 euro aanschaffen.

Op de wedstrijddag kan zo’n biljet worden geruild voor een wedstrijdkaart. Waar exact dat gebeurt en op welk tijdstip, wordt binnenkort bekendgemaakt door de club. De kaartverkoop loopt zolang de voorraad strekt en tot en met uiterlijk dinsdag 11 juli, 17.00 uur.

Vanaf morgen (vrijdag) zijn de omwisselbiljetten ook verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop in Stadion Galgenwaard. De winkel is open van 10.00 tot 17.00 uur van dinsdag tot en met zaterdag.

De wedstrijd Valletta FC - FC Utrecht begint op donderdag 13 juli in Hibernians Stadium in de plaats Paola om 19.30 uur. Van de 3.000 plekken in dat stadion, zijn er 1.000 gereserveerd voor supporters van FC Utrecht.

Vanuit het centrum van de nabijgelegen stad Sliema pendelt een busdienst naar het stadion, en vice versa. De kosten van een retourtje bedragen 10 euro. Sliema is voor FC Utrecht-supporters die de reis naar Malta maken een uitstekende uitvalsbasis. Het is een stadje dat ruim 15.000 inwoners telt en bekendstaat als een hippe plaats met mooie kusten. De boulevard is één van de pronkstukken van Sliema. Wie daar een wandeling maakt, kan genieten van een prachtig uitzicht en ontspannen en (culinair) genieten in één van de vele kiosken, terrasjes en restaurants. Op DEZE PAGINA kom je meer te weten over Sliema.

Tegenstander Valletta FC plaatste zich voor de tweede voorronde van de Europa League door in de eerste ronde af te rekenen met Folgore SS. Op Malta werd het 2-0 voor Valletta FC, dat in San Marino andermaal aan het langste eind trok: 0-1.

In 1943 werd Valletta FC opgericht. Evenals FC Utrecht, is Valletta FC een fusieclub. De rood-witten uit Valletta zijn voortgekomen uit Valletta Prestons, Valletta St. Paul’s en Valletta United. In het seizoen 2000/2001 schreef Valletta FC geschiedenis door alle zes (!) verschillende competities die op Malta worden gehouden, te winnen: de Premier League, de Rothmans Trophy, de Super Five Cup, de Lowenbrau Cup, de Super Cup en de Centenary Cup. Maar het palmares van de tegenstander van FC Utrecht is nog veel indrukwekkender. Er prijken onder meer 23 landstitels op, 13 FA Trophy-winsten en 11 Super Cup-zeges.

Voor Valletta FC is het de tiende keer op rij (!) dat de ploeg in Europa actief is. Met regelmaat plaatst het team zich voor de voorrondes van de Champions League, maar ook in de voorrondes van de Europa League is Valletta FC een vaak geziene gast.

Verder dan de tweede voorronde van de Europa League kwam het team uit Malta nog nooit. In die fase van het toernooi struikelden de rood-witten de afgelopen keren over respectievelijk FC Minsk (Wit Rusland), Ruch Chorzów (Polen) en St. Patrick’s Athletic uit Ierland. Afgelopen seizoen speelde Valletta FC in de voorronde van de Champions League. Na een zege op B36 Tórshavn uit de FaerÓ§er Eilanden volgde uitschakeling tegen Rode Ster Belgrado, dat over twee duels met 4-2 te sterk was voor de ploeg die FC Utrecht donderdag treft.

Wellicht ten overvloede: wie een stadionverbod heeft, heeft geen toegang tot de wedstrijd die in Hibernians Stadium gespeeld wordt. Bij overtreding van een stadionverbod volgt aanmelding bij de KNVB voor een verdubbeling van de sanctie.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht