Op de valreep een punt

Op de valreep een punt

FC Utrecht speelt in Zwolle met 1-1 gelijk tegen PEC.

FC Utrecht hield een punt over aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. In Overijssel stond het zo’n tachtig minuten 1-0, maar was het laatste woord aan Sébastien Haller. De spits bepaalde vanaf de strafschopstip de eindstand op 1-1.
Uit de tenen komt het. Ver verborgen in de voetbalschoenen van Giovanni Troupée zit nog een laatste vaatje waaruit hij kan tappen. En dat doet de rechtsback van FC Utrecht in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Hij zet aan, zet door en gaat gestrekt. In de zestien. Door toedoen van Calvin Verdonk, back van PEC Zwolle. Scheidsrechter Siemen Mulder ziet het, wijst naar de stip en trekt een rode kaart uit z’n zak. Die is voor Verdonk.

Professor Penalty
En dan? Dan heeft Sébastien Haller nog een klus te klaren. De bal ligt op de stip, de Fransman neemt een aanloopje. En blijft ijzig kalm, zoals dat van hem bekend is. Professor Penalty, mogen ze hem vanaf nu wel noemen. Want voor de twaalfde keer in successie benut hij een pingel. Deze keer betekent het de 1-1. Dat is bovendien de eindstand. Want in de minuten daarna zetten de Utrechtse elf nog wel aan tegen de Zwolse tien, maar komt er geen scoringskans meer.

Schaars
Kansen. Ze zijn sowieso schaars deze zaterdagavond in Zwolle. PEC Zwolle krijgt er nauwelijks, FC Utrecht grossiert er ook niet in. Des te crucialer is de beslissing van arbiter Mulder na dik tien minuten voetbal op het Overijsselse kunstgras. Mulder laat PEC Zwolle doorspelen, terwijl FC Utrecht-linksback Conboy geblesseerd op het veld ligt. De Deen heeft overduidelijk een hoofdkwetsuur, maar dat wordt niet opgemerkt. PEC Zwolle mag door, gaat door en rondt af. Kingsley Ehizibue maakt optimaal gebruik van de geboden mogelijkheid. Hij schuift de 1-0 tegen de touwen.

Jacht
Als FC Utrecht over die domper heen is, volgt de jacht op de gelijkmaker. Dat is er geen ‘hup, met z’n allen naar voren en kuchen op die kooi’. Dat is er eentje die bedeesd wordt aangepakt. Het is wachten op de juiste stelling en vervolgens de geschikte handelingen, passend bij de gelegenheid en resulterend in een mogelijkheid. Lang is het schuiven en switchen, maar vlak voor tijd, als de invallers Sofyan Amrabat, Nacer Barazite en Patrick Joosten inmiddels voor wat extra offensief venijn zorgen, komt de gelijkmaker er dan.

Volgende partij: FC Utrecht - FC Groningen
Vrijdag? Dan speelt FC Utrecht op eigen veld. In Stadion Galgenwaard begint de Eredivisiewedstrijd tegen FC Groningen om 20.00 uur. Dan gaat de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag ongetwijfeld op jacht naar de eerste driepunter van het nog prille seizoen.

PEC Zwolle - FC Utrecht 1-1 (1-0)
12. Kingsley Ehizibue 1-0
90+1. Sébastien Haller (strafschop) 1-1.

Gele kaarten: Kingsley Ehizibue, Wout Brama, Bram van Polen (allen PEC Zwolle), Willem Janssen en Menno Koch (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 12.600.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Opstelling PEC Zwolle:
Mickey van der Hart; Bram van Polen, Dirk Marcellis, Ted van de Pavert, Calvin Verdonk; Wout Brama, Gustavo Hebling, Anass Achahbar (90+2. Bart Schenkeveld); Kingsley Ehizibue (76. Wouter Marinus), Nicolai Brock-Madsen, Ryan Thomas (64. Youness Mokhtar).

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Menno Koch (85. Patrick Joosten), Ramon Leeuwin, Kevin Conboy; Rico Strieder, Willem Janssen (65. Nacer Barazite), Andreas Ludwig (65. Sofyan Amrabat), Yassin Ayoub; Sébastien Haller, Richairo Zivkovic.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht