Ook Ruud Boymans zwaait zondag af

Ook Ruud Boymans zwaait zondag af

Nog één keer een massaal "Kale koppen niet te stoppen, Ruud! Ruud!" in Stadion Galgenwaard.

Niet alleen middenvelder Bart Ramselaar neemt zondag afscheid van het FC Utrecht-publiek, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo zwaait ook Ruud Boymans af. Hét moment bij uitstek voor nog één keer een massaal ‘Kale koppen niet te stoppen, Ruud! Ruud!’ in Stadion Galgenwaard.
Boymans stapte in de zomer van 2014 over van AZ naar FC Utrecht. “De stad, het publiek, de manier van spelen die wordt geambieerd: dat alles maakt FC Utrecht tot een club waarvoor ik heel graag wil uitkomen”, zei de Limburgse aanvaller bij zijn perspresentatie in Stadion Galgenwaard. “Mijn opvatting is: alles begint met hard werken, inzet en wilskracht. Ik denk dat ik met die mentaliteit heel goed bij deze club pas.”

Daar sloeg de bonkige goalgetter de spijker op z’n kop. Boymans en FC Utrecht; het bleek een uitstekende combinatie. Tijdens zijn debuut, thuis tegen FC Groningen, was het direct raak. De stand? 0-0. Invalbeurt voor Boymans. Eindstand? 1-0! “Debuteren in Stadion Galgenwaard en ook nog het winnende doelpunt scoren is prachtig. Een heerlijk debuut!”, jubelde Boymans.

Dat debuut kwam iets later dan was voorzien. In een oefenduel in Nieuwegein liep de aanvaller een schouderblessure op. Daardoor miste hij de start van de competitie. Het bleek een voorbode voor meer blessureleed tijdens zijn verblijf in de Domstad. “FC Utrecht heeft deze zomer in mij geïnvesteerd”, zei Boymans na zijn debuut. “Als je dan snel geblesseerd raakt, is dat een domper. Je wilt belangrijk zijn voor de ploeg, maar dat kan niet als je niet fit bent.”

Meer blessures volgden. Maar wat toch ook vooral is blijven hangen: zijn vechtlust, zijn big smile en zijn goals. Steeds weer die goals. Boymans speelde 24 competitiewedstrijden voor FC Utrecht; maakte 1514 speelminuten. In die tijd produceerde hij 19 treffers. Daarnaast kwam hij in actie in 5 bekerduels en 4 play-off-wedstrijden.

‘Kale koppen niet te stoppen’ groeide uit tot zijn persoonlijke slogan. Shirts met zijn beeltenis én die tekst erop kwamen in de Fanshop te liggen en bleken amper aan te slepen. Wat volgde was een ‘Kale koppen niet te stoppen’ sjaal, en ook die was razend populair.

Tegenwoordig voetbalt Boymans in de Verenigde Arabische Emiraten en draagt hij het rugnummer 9 bij Al-Shabab Al-Arabi Club.

Voorafgaand aan de wedstrijd van zondag wordt in Stadion Galgenwaard officieel afscheid genomen van Boymans. Zorg er dus voor dat je op tijd op je plekkie zit zondag! Nog geen kaartje? Er is vrije kaartverkoop! Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht