Onzekerheid bij FC Utrecht na missen "Europees"

Onzekerheid bij FC Utrecht na missen "Europees"

Het mislopen van Europees voetbal scheelt FC Utrecht niet alleen miljoenen aan extra inkomsten, maar de kans bestaat ook dat de dragende spelers zullen vertrekken.
Doelman Robbin Ruiter (29) wil graag naar AZ, spits Sébastien Haller (21) zegt toe te zijn aan een transfer, terwijl middenvelder Nacer Barazite (25) en verdediger Timo Letschert (23) in afwachting zijn van de concretisering van de interesse van buitenlandse clubs.

FC Utrecht hoopt in de komende transfer window vooral op de hoofdprijs voor Haller. Hij ligt tot medio 2019 vast en moet zeker acht miljoen opleveren. Bart Ramselaar heeft zowel dezelfde contractduur als hetzelfde prijskaartje om zijn nek als de Fransman. Zijn positie bij 
FC Utrecht is veranderd in vergelijking met een jaar geleden. Hij dwong zelfs een selectie af voor het Nederlands elftal, maar moest zondag met een spierscheuring afzeggen.

De negentienjarige middenvelder werd de afgelopen weken bekeken door twintig binnen- en buitenlandse clubs. Zijn management vindt dat bij zijn nieuwe status een financieel verbeterde verbintenis hoort. Daarover is binnenkort een gesprek met de clubleiding.

Premier League
Nacer Barazite heeft al maanden een voorstel in beraad om zijn contract open te breken en te verlengen met een paar jaar. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2017 af. "Hij staat daar wel voor open", zegt zijn zaakwaarnemer Alexander Bursac. "Maar Nacer wordt vrijdag 26 jaar, zijn beste jaren komen eraan en hij heeft een heel goed seizoen achter de rug. Er is interesse vanuit de Premier League, wordt die concreet? Over enkele weken zal er meer duidelijk zijn."

Timo Letschert heeft een contract tot juli 2018, maar de directie wil zijn overeenkomst opwaarderen en de looptijd verlengen om zo verzekerd te zijn van een hogere afkoopsom. Na wat voorstellen over en weer zijn de besprekingen gestaakt. "Het gaat hem niet worden", bevestigt zijn agent Dick van Burik. "Nu bekijken we twee opties: óf weg óf blijven tegen dezelfde voorwaarden."

Vanuit de Bundesliga is er belangstelling voor Letschert, die kan terugkijken op een prima jaar waarin hij zelfs werd geselecteerd voor Oranje.

Tegenover al deze mogelijk vertrekkende spelers, strikte FC Utrecht wel twee jongens van buitenaf. Middenvelder Serhat Cakman (21), geschoold bij Ajax en de laatste tijd actief voor de Turkse tweedeklasser Bayrampasaspor, sluit na een succesvolle proefperiode aan bij Jong FC Utrecht. Van RKC Waalwijk werd de negentienjarige middenvelder Rick Mulder overgenomen. Beide spelers gaan in eerste instantie op amateurbasis aan de slag voor het elftal dat komend seizoen in de Jupiler League speelt.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht