Ongeloof en woede over streep door bekerfinale

Supporters van FC Utrecht zijn woedend over het definitieve afblazen van de KNVB-bekerfinale. Ze noemen het besluit ‘zwaar onterecht’.


fcu - PSV (1)

Utrecht had het in de bekerfinale moeten opnemen tegen Feyenoord. Maar zowel de KNVB als de UEFA vinden het spelen van de wedstrijd vanwege de coronacrisis niet verantwoord. FC Utrecht zei vandaag het besluit niet te zullen aanvechten bij de rechter. 
 
De supporters van FC Utrecht reageren uitermate teleurgesteld op het besluit. ,,Ik voel me verschrikkelijk”, zegt Teun den Hartog van de supportersvereniging. ,,Waarom wordt in andere landen wél een bekerfinale gespeeld en kan het bij ons niet? Had het desnoods door penalty’s laten beslissen of speel de finale achter gesloten deuren op het sportcentrum. Nu mag Feyenoord Europa in en staan wij met lege handen. Dit is zwaar onterecht.”

Feest
En een eventuele finale in het najaar, zonder dat er een Europees ticket aanhangt? ,,Nee, dat hoeft van mij niet. Dan gaat het eigenlijk nergens meer om. We gaan ons nu gewoon richten op het 50-jarig bestaan van de club. We maken er op 1 juli een mooi feest van.”

Toch kan Den Hartog één klein beetje hoop putten uit het verleden. ,,Weet je, toen wij in 2002 tegen Ajax onterecht de bekerfinale verloren door die buitenspelgoal, wonnen we ’m een jaar later alsnog. Nu gaat het ook over onrecht. Dus laten we er dan nu van uitgaan dat we volgend jaar gewoon alsnog de beker pakken.”

Bron: AD 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht