Nieuw contract: Amrabat langer bij FC Utrecht

Nieuw contract: Amrabat langer bij FC Utrecht

Het contract van Sofyan Amrabat is opengebroken en verlengd. De negentienjarige middenvelder uit Huizen, een product van de jeugdopleiding van FC Utrecht, heeft zich nu tot medio 2018 verbonden aan de Eredivisionist uit de Domstad. In de nieuwe overeenkomst is bovendien een optie voor het seizoen 2018/2019 opgenomen.
Negen jaar geleden verruilde Amrabat HSV De Zuidvogels voor FC Utrecht, om vervolgens alle jeugdreeksen van de Utrechters te doorlopen. De middenvelder speelde jeugdinterlands voor Nederland en Marokko en debuteerde in 2014 in het eerste elftal van FC Utrecht. Sinds dit seizoen maakt hij deel uit van de A-selectie van trainer/coach Erik ten Hag.

“Sofyan is een dynamische middenvelder, die in zowel verdedigende als aanvallende zin zijn steentje bijdraagt aan de ploegen waarin hij speelt”, zegt Technisch Manager Ten Hag. “Bij FC Utrecht heeft Sofyan al een grote ontwikkeling doorgemaakt, maar wij denken dat er nog veel meer rek zit in zijn kwaliteiten. We denken dat hij kan uitgroeien tot een sterkhouder. Wij zijn er daarom blij mee dat we deze zelf opgeleide speler langdurig aan ons hebben verbonden.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht