Negen feitjes over FC Utrecht - Go Ahead Eagles

Negen feitjes over FC Utrecht - Go Ahead Eagles

Om alvast in de stemming te komen voor de wedstrijd van zaterdag.

Go Ahead Eagles-thuis. Onder de langst zittende supporters van FC Utrecht roept dat affiche mooie herinneringen op, stammend uit 1970. In dat jaar, op 30 augustus, boekte de FC uit de Domstad de eerste Eredivisieoverwinning in eigen huis. Het werd 4-1.
Dat doelpuntenaantal, 5, was er ook bij de meest recente Eredivisie-ontmoeting tussen beide clubs. FC Utrecht maakte toen, op 4 oktober 2014, 2 goals. De 1-0 en de 2-0, om precies te zijn. Go Ahead Eagles toverde vervolgens een comeback uit de hoge hoed. Het werd 1-2, 2-2 en 2-3. Alle 5 de doelpunten werden in de tweede helft gescoord.

 

FC Utrecht heeft een jarige in de gelederen zaterdag. De Deen Kevin Conboy viert op de matchday zijn 29ste verjaardag. De laatste FC Utrecht-speler die scoorde op zijn verjaardag in de Eredivisie was Johan van der Hooft. Die deed dat op 26 oktober 1986.

 

Richairo Zivkovic kan in het duel met Kowet voor het eerst in zijn loopbaan in 3 opeenvolgende Eredivisiethuiswedstrijden scoren.

 

Go Ahead Eagles was in het seizoen 2012/2013 de club van Erik ten Hag, die nu Technisch Manager en trainer/coach van FC Utrecht is. Ten Hag leidde de club uit Deventer via de nacompetitie naar de Eredivisie; daar waar de club toen na 17 jaar afwezigheid in terugkeerde.

 

Maar er zijn meer oude bekenden die elkaar zaterdag in Stadion Galgenwaard treffen. Randy Wolters speelde in de jeugd van FC Utrecht, debuteerde er in het betaalde voetbal. Leon de Kogel; ook ex-speler van FC Utrecht. Net als Kenny Teijsse en Erik Cummins. En, niet te vergeten, Kowet’s assistent-trainer Harry Decheiver, die zijn goals in het verleden nog een tijdje in de Domstad scoorde.

 

In de laatste 14 uitduels die Go Ahead Eagles in de Eredivisie speelde, maakte de ploeg in totaal 5 goals.

 

In de competitieduels van de Eagles zijn dit seizoen al 9 strafschoppen gegeven: 4 voor en 5 tegen de rood-gelen. De bespeler van De Adelaarshorst heeft zowel de meeste pingels voor, als de meeste elfmeters tegen dit seizoen.

 

Oh, en last but not least: FC Utrecht - Go Ahead Eagles is de 1000ste Eredivisiewedstrijd die in Stadion Galgenwaard wordt gespeeld! Meer over die bijzondere mijlpaal lees je morgen op FCUtrecht.nl.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht