'Mooie strijd' in Utrecht: 'Nog steeds de leeftijd om de absolute top te halen'

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag is dolblij met Zakaria Labyad, maar vindt dat de spelmaker nog veel meer kan brengen dan hij op dit moment doet. Dat laat de oefenmeester weten in gesprek met De Telegraaf.
"Hij heeft ongekende kwaliteiten. Alleen moet hij dat elke dag bevestigen, dat moet automatisme worden", vertelt Ten Hag over Labyad, die FC Utrecht zondag met twee treffers langs Sparta gidste. "Hij moet elke training en elke wedstrijd de beste zijn, maar er zijn wel eens dagen dat hij het wel oké vindt. Ik vind dat hij van zichzelf moet eisen het maximale uit zijn carrière te halen. Hij heeft nog steeds de leeftijd om naar de absolute top te kunnen."

Ten Hag gaat echter graag de confrontatie aan met de Marokkaans international. "Het is een mooie strijd om daar het maximale uit te halen. Hij is iemand die het spel goed leest, heel slim is en spelers kan neerzetten. Hij neemt daar initiatief in en dat moet hij nog veel meer doen. Hij heeft niet voor niets nummer tien op zijn rug. Dat betekent dat je ook moet sturen."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht