Moeizame start resulteert in nederlaag in oefenduel

Moeizame start resulteert in nederlaag in oefenduel

FC Utrecht buigt in Kirchdorf in Tirol met 0-1 voor FC Ufa.

FC Utrecht trok aan het kortste eind in de derde vriendschappelijke partij van de voorbereidingscampagne van seizoen 2017/2018. In Kirchdorf in Tirol bogen de Domstedelingen met 0-1 voor de Russische hoogstedivisionist FC Ufa.
Goed voetbal, de nodige mogelijkheden. FC Utrecht laat het zien in de Leerberg Arena, waar het spart met FC Ufa. Er worden wel wat kansen weggegeven, dat moet ook gezegd. Maar die worden ofwel gemist door de Russen, ofwel goed verijdeld. Dat laatste is dan weer de verdienste van de Utrechters. Goed; doe je dat negentig minuten zo, dan speel je gelijk. Maar dat lukt de ploeg uit de Domstad niet.

Onscherp
Want de Utrechters gaan onscherp van start. Niet helemaal bij de les, niet helemaal volledig gefocust. En dat hoef je bij een team van het kaliber FC Ufa - linkerrijtje Russische Premier League - niet te proberen. Want dan is het tik, tak, goal. Precies zo gebeurt het ook op het veld van SV Kirchdorf. Al in de derde minuut is het raak. Vyacheslav Krotov scoort, en ruim anderhalf uur later blijkt zijn treffer de winnende te zijn: 0-1.

Bikkelhard
FC Utrecht krijgt het van de ploeg van FC Ufa bepaald niet cadeau, trouwens. De Russen zijn bikkelhard. Schuwen het maken van een stevige overtreding niet. Zoeken de grens op, gaan daar soms ver, soms zelf behoorlijk ver, overheen. Stellen FC Utrecht, kortom, wat dat betreft behoorlijk op de proef. Waardevolle ervaringen levert het met name de jonge spelers in de gelederen van de Utrechters op. Zij maken kennis met verdedigen op z’n Russisch. Dat gaat er soms toch net even wat anders aan toe dan in Nederland.

Kansen voor de jonkies
In de slotfase van de partij is FC Utrecht enkele malen dicht bij de gelijkmaker, maar die blijft uit. Onder anderen de jongelingen uit eigen jeugd Mitchell van Rooijen en Nick Venema weten de oerdegelijke Georgi Shelya niet te verrassen.

Zaterdag de volgende test
De derde en laatste oefenwedstrijd die deel uitmaakt van het trainingskamp van de Utrechters staat voor aanstaande zaterdag op de rol. Die dag treedt het team van trainer/coach Erik ten Hag aan tegen FC Gabala uit Azerbeidzjan.

FC Utrecht - FC Ufa 0-1 (0-1)
3. Vyacheslav Krotov 0-1

Geel: Zemal Tabidze (FC Ufa).

Toeschouwers: 100.

Opstelling FC Utrecht;
David Jensen; Sean Klaiber (72. Rick van der Meer), Maarten Peijnenburg, Edson Braafheid (46. Willem Janssen), Jeff Hardeveld (58. Robin van der Meer); Odysseus Velanas (83. Nick Lim), Sander van de Streek (46. Urby Emanuelson), Yassin Ayoub (58. Sylla Sow), Bilal Ould-Chikh (46. Mark van der Maarel); Gyrano Kerk (72. Mitchell van Rooijen), Simon Makienok (46. Cyriel Dessers, 58. Nick Venema).

Opstelling FC Ufa:
Georgi Shelya; Aleksey Nikitin (46. Dmitry Sysuev), Denis Tumasyan (63. Aleksey Nikitin), Pavel Alikin; Catalin Carp; Alexandr Sukhov (46. Azamat Zaseev), Vladimir Zubarev, Igor Bezdenezhnekh (69. Ivan Paurevic), Nicolay Safronidi (63. Ivan Oblyakov); Islamnur Abdulavov (63. Silvester Igboun), Vyacheslav Krotov (63. Zemal Tabidze).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht