Mihai Nesu glundert in Stadion Galgenwaard

Mihai Nesu glundert in Stadion Galgenwaard

Roemeense oud-speler brengt kort bezoek aan FC Utrecht.

Voormalig FC Utrecht-speler Mihai Nesu bracht gistermiddag (woensdag) een even kort als intens bezoek aan Stadion Galgenwaard. Daar haalde de Roemeense ex-international herinneringen op met vrienden, die hij vol trots rondleidde door het stadion.
Nesu was in Nederland voor bezoeken aan De Hoogstraat Revalidatie en het UMC. De trip vanuit Boekarest had de oud-speler gemaakt per auto, met drie vrienden. “Die manier van reizen is intensief en vermoeiend, maar door veel tussenstops te maken is het wel te doen. Het reizen in mijn aangepaste auto is voor mij, ook vanwege mijn rolstoel, veel prettiger dan met het vliegtuig reizen, want daarin kan ik mijn rolstoel niet meenemen. Vandaar dat ik dan liever wat langer met de auto reis”, zei Nesu toen hij na een reis van 19 uur op het voorplein van Stadion Galgenwaard stond.


De Roemeen verraste oud-collega Marianne Werdler, die erg veel voor hem heeft betekend, met een bos bloemen. “Mihai was bijzonder opgewekt”, aldus Algemeen Directeur Wilco van Schaik, die de oud-speler samen met Werdler ontving. “Het gaat goed met zijn foundation in Roemenië en Mihai was overduidelijk blij weer even bij FC Utrecht te zijn. Ik heb hem de afgelopen jaren nooit zo happy gezien als nu. Hij gaf zelf ook aan zich heel goed te voelen.”

Nesu leidde zijn vrienden rond in Stadion Galgenwaard, en kwam daarbij in het FC Utrecht Museum ook zijn eigen vitrine tegen. “Zijn vrienden vonden het prachtig om te zien dat hun maatje hier bij FC Utrecht niet is vergeten. Ze maakten foto’s van de Nesu-expositie en Mihai was er trots op dat zijn vrienden zo enthousiast waren.”

Met de Roemeen gaat het naar omstandigheden, ook lichamelijk gezien, goed. Dagelijks ondergaat hij fysiotherapie en werkt hij trainingen af die meer dan vijf uur duren, en nog altijd zijn er stapjes van herstel waarneembaar. Zijn korte bezoek aan FC Utrecht maakte veel bij hem los. “Later dit jaar hoop ik voor een wat langere periode naar Nederland te kunnen komen en dan wil ik ook graag een wedstrijd van FC Utrecht bijwonen”, zegt de ex-international. “Die sfeer weer eens meemaken, de fans weer kunnen zien: dáár kijk ik naar uit. FC Utrecht heeft nog altijd een heel aparte plek in mijn hart.” 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht