Met slimme maatregelen het stadion vullen

Met een aantal slimme maatregelen wil FC Utrecht de toeschouwerscapaciteit in stadion Galgenwaard optimaal maken als er in september weer beperkt met publiek gevoetbald mag worden.


Zenit2

Normaal zouden er met inachtneming van de anderhalve meter afstand ongeveer 6500 supporters naar binnen mogen. De 5100 fans die al een seizoenkaart hebben gaan voor, maar FC Utrecht denkt met slimme maatregelen de capaciteit te kunnen verhogen.

,,Kijk je naar de doelgroep jeugd, dan kun je die in bepaalde vakken bij elkaar zetten. Dat is veilig en waarschijnlijk geldt daar niet de anderhalve meter. Daardoor creëer je weer wat meer toeschouwerscapaciteit. Hetzelfde geldt voor gezinnen of huishoudens. Die zijn sterk vertegenwoordigd onder de seizoenkaarthouders, en daar geldt niet de anderhalve meter voor. Ook dat levert extra plaatsen op.”

Juichen en spreekkoren mogen niet van de overheid. Maar houdt maar eens de fanatieke Bunnikside stil als er wordt gescoord. ,,Dat is niet te doen”, zegt Stef van der Weide. ,,Maar mijn mailbox stroomt vol met ideeën van supporters, zoals mondkapjes voor zodat er toch gezongen en gejuicht kan worden.”  
 

Bron: AD 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht