Menno Koch naar FC Utrecht

Menno Koch naar FC Utrecht

FC Utrecht heeft zich versterkt met verdediger Menno Koch. De 22-jarige centrale verdediger wordt dit seizoen gehuurd van PSV.
De in Heeze geboren Koch begon zijn voetballoopbaan bij het plaatselijke RKSV Heeze, maar werd al snel opgepikt door PSV. In 2006 stroomde hij in bij de jeugdopleiding van de Eindhovenaren, die hij in de daaropvolgende jaren in zijn geheel doorliep.


Tijdens het seizoen 2013/2014 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal voor Jong PSV en was hij meteen een vaste kracht met 34 basisplaatsen. Ook maakte hij speelminuten in de hoofdmacht van PSV en deed hij Eredivisie-ervaring op bij NAC. De Bredase club huurde Koch een half jaar van PSV, maar een knieblessure maakte een vroegtijdig einde aan zijn seizoen.


Technisch Manager Erik ten Hag: “Na het vertrek van Letschert hadden we een magere bezetting in de achterhoede. Menno is een jonge, talentvolle centrale verdediger die bij PSV al lange tijd tegen de eerste selectie aanhikt. Uit mijn tijd bij PSV weet ik dat hij een professional is, die alles in zich heeft om zich goed te ontwikkelen. Logischerwijs wil PSV hem niet laten gaan, ze willen zijn ontwikkeling volgen omdat ze geloof hebben in zijn definitieve doorbraak. Het is daarom mooi dat hij het komende seizoen het hart van onze defensie komt versterken.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht