Massale opkomst Utrecht-fans verwacht in Waalwijk

Massale opkomst Utrecht-fans verwacht in Waalwijk

oor het voorronde-duel van FC Utrecht voor de Europa League zijn maximaal 6500 supporterskaarten beschikbaar. De wedstrijd wordt op 13 of 20 juli in het Mandemakers Stadion van RKC in Waalwijk gespeeld.
Maandag om 14:30 uur wordt in het Zwitserse Nyon geloot. Dan weet FC Utrecht welke tegenstander het in Waalwijk treft. Woensdag begint dan de voorverkoop voor de Gouden Seizoenkaarthouders. Dat zijn er circa 1500. Vanaf zondag zijn de overige 5000 overige beschikbare kaarten te koop. De seizoenkaarthouders hebben dan de eerste keuze. Voor de tegenstander zijn 500 kaarten beschikbaar en 500 kaarten worden apart gehouden voor genodigden.

FC Utrecht gaat de loting vanuit Nyon rechtstreeks uitzenden via haar eigen mediakanalen. Waarschijnlijk is er een livestream die dan wordt doorgezet naar de eigen website.

Kunstgras

Utrecht moet voor de eerste voorronde-wedstrijd uitwijken naar een ander stadion omdat de Galgenwaard niet beschikbaar is in verband met de EK Vrouwenvoetbal (WEURO2017). Als FC Utrecht de tweede voorronde doorkomt, dan speelt de club op 27 juli of 3 augustus de volgende voorronde weer in eigen huis. 

De keuze van FC Utrecht om uit te wijken naar Waalwijk is bij de supporters met gemende gevoelens ontvangen. Het stadion in Waalwijk beschikt niet alleen over het weinig geliefde kunstgras, ook de toeschouwerscapaciteit is gering. Supporters hadden liever gezien dat er werd uitgeweken naar een groter stadion met natuurgras. Maar de club had weinig keuze. Zeven andere stadions zijn ook bezet voor het EK vrouwenvoetbal en andere stadions zijn niet beschikbaar omdat de grasmat opnieuw wordt ingezaaid.

Seizoenkaarten

Tijdens de vorige voorronde-wedstrijd van FC Utrecht kwamen er ruim 16.000 toeschouwers. Toen speelde de club voor de Europa League in 2013 tegen het Luxemburgse Differdange. De verwachting is dat het Mandemakers Stadion te klein is voor de massale opkomst van belangstellende FC Utrecht-supporters. Zeker nu de club na het boeiende slot van de play-offs zo hot is. Het loopt storm op seizoenkaarten. Een kleine 9000 zijn er al verkocht. Dat zijn er al meer dan er vorig jaar aan het begin van het seizoen aan de man werden gebracht. Volgens woordvoerder Perry Hendriks loopt FC Utrecht wat de verkoop van abonnementen betreft twee maanden voor op schema in vergelijking met vorig jaar.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht