‘Ik merk dat ik één van de belangrijke spelers in de Eredivisie ben’

‘Ik merk dat ik één van de belangrijke spelers in de Eredivisie ben’

Sébastien Haller speelt nog geen twee jaar in de Eredivisie, maar de spits van FC Utrecht heeft er inmiddels al 38 in liggen. De Fransman werd in de afgelopen transferperiode dan ook nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer en clubs als Sporting Portugal en Newcastle United zouden zelfs concrete interesse hebben getoond. Haller speelt echter nog steeds ‘gewoon’ in de Domstad en gaat het dit seizoen ook weer proberen waar te maken.


“Ik heb natuurlijk een wat a-typische speelstijl voor een spits, dus ik val daarom misschien ook wat meer op. Maar ik merk wel dat ik één van de belangrijke spelers ben, omdat veel mensen naar me toe komen om met me te praten. Als je topscorer bent, verandert je status natuurlijk ook”, vertelt hij in gesprek met Goal. Haller kreeg in zijn jeugd te maken me een groeiprobleem, dat hem een tijd aan de kant hield: “Het belemmerde mijn ontwikkeling, maar ik heb geprobeerd er niet te lang bij stil te staan. Er waren natuurlijk ergere dingen. Het gaat te ver om te zeggen dat het mijn carrière echt in gevaar bracht.”

De aanvaller vertrok in 2007 naar AJ Auxerre, waar hij zich uiteindelijk in de kijker speelde bij Utrecht. Hij koos daarna bewust voor de Eredivisie om zich verder te ontwikkelen en hoopt dat ook dit seizoen weer te kunnen doen. Haller is niet te veel bezig met een transfer, aangezien hij wil proberen om stap voor stap hogerop te komen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht